Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τις αιτίες της Ελληνικής κρίσης και πως βιώνεται από τον λαό ανέλυσε με ομιλία του στη Σάμο ο κ. Δημήτρης Καζάκης


της Βιολέτας Τριπόδη (20-01-2013, 22:27)
Η ανατροπή του υφιστάμενου κοινωνικού καθεστώτος και ο επανακαθορισμός του Συντάγματος μέσα από Συντακτική Εθνοσυνέλευση είναι ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, δήλωσε ο Γ.Γ του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στην αίθουσα του Δήμου Σάμου σε ένα πολυπληθές κοινό.
Ο κ.Καζάκης ανέλυσε τις αιτίες της Ελληνικής κρίσης και το πως βιώνει την σημερινή κατάσταση ο Ελληνικός λαός, ενώ αναφέρθηκε και στις ευθύνες και την συνδρομή του πολιτικού συστήματος. Μίλησε για όλα σχεδόν τα θέματα της επικαιρότητας και τους τρόπους διεξόδου της χώρας από την κρίση και κατέληξε τονίζοντας ότι η μοναδική λύση είναι η επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από αυτή την διαδικασία για την ανόρθωση της οικονομίας, την ανάπτυξη και την διαγραφή των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να βάλουν στο χέρι τις περιουσίες των ΟΤΑ Ελλάδας μιας και οι Δήμοι της Γερμανίας είναι υπερχρεωμένοι και προχωρούν σε αδελφοποιήσεις Ελληνικών Δήμων με άλλους της Ευρώπης.
Πρέπει να γλιτώσουμε από την ληστοσυμμορία επανέλαβε αρκετές φορές αναφερόμενος στην τρικομματική κυβέρνηση ο κ. Καζάκης, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο το χαρακτήρισε νομοσχέδιο δήμευσης και μετατροπής της Ελλάδας σε οικόπεδο προς πώληση.
Τέλος μίλησε για την προετοιμασία ενός σώματος μισθοφόρων με βαρύ οπλισμό που θα ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία το οποίο θα εκπαιδεύεται από ιδιωτικές εταιρείες και θα βρίσκεται 24 ώρες καθημερινά όλο το χρόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία θα περιφρουρεί.
Αμέσως μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε διάλογος και τέθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί από το κοινό που παρακολούθησε τον οικονομολόγο κ. Καζάκη.
Ο γ.γ. του ΕΠΑΜ παρεχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Σάμου λίγο πριν αναχωρήσει από το νησί όπου ερωτώμενος για την μη ψήφιση της παραπομπής πρωθυπουργών σε προανακριτική επιτροπή από την πλειοψηφία της Βουλής ακόμη και από κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι είναι θέμα εξαργύρωσης γραμματίων στο παρασκήνιο.
Σε ερώτηση γιατί δεν βρίσκονται και άλλοι «πατριώτες οικονομολόγοι» που να υποστηρίξουν την άποψή του, είπε ότι υπάρχουν αλλά δεν είναι γνωστοί . «Όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι με το ευρώ δεν πρόκειται ποτέ η χώρα να σωθεί, ενώ και ο απλός πολίτης δεν τρομοκρατείται πια στο άκουσμα της επιστροφής στη δραχμή» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο θέμα της τρομοκρατίας είπε ότι δεν είναι τυχαία τα τελευταία χτυπήματα και με αυτή την συχνότητα. Ο κ. Καζάκης δήλωσε ότι το όραμα του ΕΠΑΜ είναι να δει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση να γίνεται πράξη και μετά θα μπορεί να διαλυθεί αφού ο σκοπός θα έχει επιτευχθεί.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου