Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Οι 'κούκλες' της Σαμart!


Φαντασία, τεχνική, ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργικό ταμπεραμέντο, άποψη και συγκεκριμένη φιλοσοφία είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που έκαναν την εμφάνισή τους στα σεμινάρια κατασκευής κούκλας της 'σαμart' που πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσα του 1ο δημοτικού σχολείου Σάμου (9, 16 και 23 Φεβρουαρίου 2013). 

Υπό τη καθοδήγηση της Μαρίας Κορρέ, αναπτύχθηκαν διάφορες τεχνικές όπως για παράδειγμα χαρτοπολτός για τη κατασκευή του κεφαλιού (κάτι που φέρνει σε γλυπτική όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες) ενώ διάφορα ανακυκλώσιμα υφάσματα χρησιμοποιήθηκαν για την εξωτερική εμφάνιση των κατασκευών. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθημάτων ήταν επίσης να δοθεί έμφαση στις εκφράσεις των προσώπων, κάτι που αυτομάτως κάνει τα δημιουργήματα να διαφέρουν από τις τυποποιημένες, άψυχες  κούκλες του εμπορίου. Η εμψύχωση της κούκλας απαιτεί πολύ δουλειά και στο κινησιολογικό κομμάτι, σημείο που τονίσθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. 

Επόμενος στόχος για τους συμμετέχοντες είναι το ανέβασμα παιδικής παράστασης με σκηνικά, σενάριο και φυσικά τις 'δικές μας' δημιουργίες...  










Και λίγα λόγια για τη Μαρία Κορρέ...
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φωτογραφία και ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας  με δάσκαλους τον Γιάννη Βαλαβανίδη και τον Μιχάλη Μανουσάκη, ψηφιδωτό με τη Δάφνη Αγγελίδου και Πολυμέσα με τον Μ. Σαντοριναίο. Ασχολήθηκε με το δημιουργικό παιχνίδι  για παιδιά προσχολικής ηλικίας και την κατασκευή κούκλας για κουκλοθέατρο.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου