Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δωρεάν διανομή τροφίμων από τον Δήμο Σάμου


Τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορα άτομα και οικογένειες, από τα αποθέματα παρέμβασης, βάζει μπρος ο Δήμος Σάμου, βάσει προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται άπορα άτομα και οικογένειες ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 ευρώ. Για οικογένεια με 2 μέλη μέχρι και 10.700 ευρώ, με 3 μέλη μέχρι και 11.520 ευρώ, με 4 μέλη μέχρι και 14.400 ευρώ, με 5 μέλη μέχρι και 17.280 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ.

Στην περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ, ενώ σε περίπτωση άπορης οικογένειας με ένα ή και περισσότερα μέλη που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Οι τελικοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμααπό 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2013 με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους, αντίγραφο αποδεικτικού στοιχείου ταυτότητας και άδεια παραμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς τρίτων χωρών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται και να καταθέτουν τις αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής στα εξής σημεία :

-Δημοτική Ενότητα Βαθέος: Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου (Διοικητήριο).
-Δημοτική Ενότητα Καρλοβασίου: Υπηρεσίες του Δήμου στο Καρλόβασι (Τσαγανού Μαρία & Καπανταής Τάκης).
-Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου: Υπηρεσίες του Δήμου στο Πυθαγόρειο (Μανωλιός Γεώργιος).
-Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου: ΚΕΠ Μαραθοκάμπου (Χρήστου Εμμανουήλ).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σάμου, στα τηλέφωνα 22733 53450-452-455.


http://my-samos.blogspot.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου