Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εικαστική πρωτοπορία στη Σάμο!



Οι διάσημοι Slavs and Tatars παρουσιάζουν νέα έργα τους.
Η διεθνούς φήμης κολλεκτίβα καλλιτεχνών Slavs and Tatars καταφθάνει στη Σάμο. Για να παρουσιάσει, στο Αrt Space Pythagorion,  από τις 20 Ιουλίου ως τις 10 Οκτωβρίου, έκθεση με έργα και εγκαταστάσεις, ειδικά μελετημένη για το συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος βρίσκεται στην καρδιά του λιμανιού. Τα μέλη της διάσημης εικαστικής ομάδας, έργα των οποίων έχουν μεταξύ άλλων εκτεθεί σε Μουσεία όπως το Tate Modern, το MoMA και το Centre George Pompidou, «εστιάζουν πολύ συχνά το θέμα “Γλώσσα”. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο τίτλος του φετινού τους έργου στη Σάμο, θα είναι Long Legged Linguistics. Η γλώσσα ορίζει καταρχάς την ταυτότητα ενός συνόλου και βοηθάει στην επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ των μελών του. Όμως η γλώσσα μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολλά περισσότερα. Μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος συγκάλυψης, μπορεί να διαφωτίσει, να χειραγωγήσει ή και να παραπλανήσει. Οι Slavs and Tatars μέσω του έργου Long Legged Linguistics ευνοούν ως καλλιτέχνες μια πιο ελεύθερη προσέγγιση του θέματος. Με ιδιαίτερη φαντασία και πραγματικά πρωτότυπο τρόπο φέρνουν τον παρατηρητή σε επαφή με ένα πλέγμα από διαφορετικές έννοιες και σύμβολα». H πρωτοβουλία για την έκθεση και το Φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει την ομάδα ανήκει στους Ιδρυτές του Schwarz Foundation, «ενός Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Ιδρύματος που
φιλοδοξεί να συμβάλει στην διαπολιτισμική συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και χωρών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Ο στόχος τους είναι η Σάμος να γίνει τόπος συνάντησης νέων καλλιτεχνών αλλά και διεθνών ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών».

Info

20 Ιουλίου 2013
Η έκθεση των Slavs and Tatars πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Galerie Kraupa - Tuskany Zeidler του Βερολίνου έως τις 10 Οκτωβρίου 2013. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2013.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου