Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου: Ανέλκυση πλαστικών βυθισμένων βαρκών από το Βαθύρεμα Σάμου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Τη Κυριακή 15/09/13 πενταμελής ομάδα έμπειρων αυτοδυτών του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου κατέπλευσε στο Βαθύρεμα της Σάμου με σκοπό την ανέλκυση των πλαστικών βυθισμένων βαρκών που έχουν συσσωρευτεί στην εκεί περιοχή.
Με τη χρήση σάκων ανέλκυσης από τα 20 έως τα 26 μέτρα βάθος έφεραν στη επιφάνεια τέσσερις μεγάλες βάρκες. Από την παραλία ξέθαψαν ένα πεταμένο φουσκωτό σκάφος 5 μέτρων και μάζεψαν δεκάδες πλαστικά μπουκάλια.
Όπως πάντα συμμετείχε και η σχολή καταδύσεων AegeanScuba η οποία ανέσυρε από το βυθό άλλη μια βάρκα ενώ οι εκπαιδευόμενοι αυτοδύτες της είδαν στη πράξη τεχνικές έρευνας και ανέλκυσης.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου με την ονομασία ‘Κυνήγι Βυθισμένων Πλαστικών Βαρκών’ και αποσκοπεί αφενός στην αποφόρτιση του βυθού και των παραλιών από τα εν λόγω σκάφη, που πιέζουν περιβαλλοντικά και αισθητικά την ακτογραμμή μας και αφετέρου στην ευαισθητοποίηση τον κατοίκων και επισκεπτών του νησιού ώστε ατομικά ή σε επίπεδο παρέας να τα μαζεύουν και να μην τα αφήνουν να υποβαθμίζουν περεταίρω το παράκτιο περιβάλλον μας. 
Αυτή η Κυριακή ήταν επίσης η έναρξη της πανεμεσογιακής συνεργασίας εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων περιοχών, let’s do it Mediterranean.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο οι αυτοδύτες θα επιστρέψουν στο Βαθύρεμα για την ανέλκυση ενός επτάμετρου σκάφους από βάθος 17 μέτρων και για την οριστική αποκομιδή της σημερινής τους ‘πλαστικής ψαριάς’.





Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου