Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή - Διαμαρτυρία του ΔΟΠΠΟΝΑΣ προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού σχετικά με τις άδειες για τις μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις

(φωτογραφία από http://samossport.blogspot.gr)


EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                                                                      Σάμος  06/09/2013
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΝΠΔΔ ΔΟΠΠΟΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ                                                          Αριθ. Πρωτ. 69
Ταχ. Δ/νση         Σάμος Σάμου
Τηλεφωνο          22733 50110                                                            
                                                   Π Ρ Ο Σ:    Υφυπ. Αθλητισμού κ. Γ. Αδριανό
                                                               Κ Ο Ι Ν:     Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου,
                     ΕΠΟ, ΕΟΚ, ΕΟΠΕ, ΕΠΣ Σάμου, ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ σε  περιοχές  με  μικρό αριθμό κατοίκων.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 56Α του ν. 2725/1999, όπως ισχύει σήμερα, απαγορεύεται ρητά η χρήση των γηπέδων που στερούνται άδειας λειτουργίας, στα οποία δεν επιτρέπεται να διεξάγεται κανένας απολύτως αγώνας, ενώ από 23/08/2013 τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του νέου νόμου (Ν. 4049/12), σύμφωνα με τις οποίες ο ιδιοκτήτης ή/και ο χρήστης αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτή αθλητικής εκδήλωσης τιμωρείται αυστηρά.
Το σοβαρότατο αυτό ζήτημα αποτελεί πρόβλημα ζωτικής σημασίας για τον αθλητισμό και τη νεολαία της χώρας  σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση ασκεί ήδη μεγάλες πιέσεις συρρίκνωσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην οποία οφείλουμε να αντισταθούμε όλοι μαζί  με κάθε μέσο. Πρέπει όλοι να συμβαλουμε έτσι ώστε η νεολαία να παραμείνει εντός γηπέδων και μακριά από τα ναρκωτικά τα οποία μαστίζουν το νησί μας σε μεγάλο βαθμό.
Οι όροι και οι προδιαγραφές της ΚΥΑ (του 2004) που εφαρμόζεται για κάθε αθλητική εγκατάσταση είναι τέτοια που αποκλείεται να πάρει άδεια οποιαδήποτε αθλητική εγκατάσταση του Δήμου, όπως άλλωστε μέχρι τώρα συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, με τη μεγάλη πλειονότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. Χρειάζονται χρήματα τα οποία διαρκώς μειώνονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις συρρίκνωσης του προϋπολογισμού του Δήμου που μας επιβάλλεται λόγω κρίσης από το Παρατηρητήριο και εύλογο χρονικό διάστημα αποκατάστασης μιάς και οι Επιτροπή Ελέγχου διενήργησε τους ελέγχους για όλες τις εγκαταστάσεις μόλις τον προηγούμενο μήνα.
Ως εκ τούτου αιτούμαστε την έκδοση νέας ΚΥΑ η οποία θα καθορίζει άλλες προϋποθέσεις αδειοδότησης ειδικά για τις μικρές αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τοπικές διοργανώσεις αποκλειστικά, σε περιοχές με μικρό αριθμό κατοίκων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ο νομός μας βρίσκεται στους 5 μικρότερους σε πληθυσμό στην Επικράτεια. Ήδη η ΕΠΟ έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα από το 2011 και συνεχίζει μέχρι σήμερα με διαβήματα.
Ζητούμε επίσης την συνδρομή σας για την επιείκια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναφορικά με την αντιμετώπιση περιπτώσεων που καταγράφουν οι επιτροπές της, ώστε να δίνονται επαρκή περιθώρια χρόνου για αποκατάσταση ελλείψεων στις εγκαταστάσεις για όλους τους λόγους που αναφέρουμε στο συνημμένο έγγραφο.
Παρακαλούμε για τις επείγουσες ενέργειές σας προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που υπάρχει.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου