Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου επιστρέφει στο σχολείο


Τη Παρασκευή 11/10/13 ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ήταν καλεσμένος της έκτης τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Σάμου, στα πλαίσια της εβδομάδας περιβαλλοντικής ενημέρωσης που οργανώνει η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου.

Στη τάξη τους οι μαθητές και οι δάσκαλοι τους αρχικά ξεναγήθηκαν στο κόσμο του βυθού και της αυτόνομης κατάδυσης, με εισηγητή τον πρόεδρο του Σ.Α.Σ. κ. Αλέξανδρο Μαλαγάρη. Με απλή και κατανοητή στους μαθητές γλώσσα έγινε και επί τόπου παρουσίαση της αυτόνομη υποβρύχιας αναπνευστικής συσκευής και της χρήσης της.

Στη συνέχεια, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο παγκόσμιο πρόβλημα των απορριμμάτων στη θάλασσα και πως αυτά υποβαθμίζουν την ακτογραμμή μας, αποτελούν μέγα κίνδυνο για τη θαλάσσια ζωή και τη δημόσια υγεία.

Επιπλέον με τη χρήση πολυμέσων και προβολή βίντεο που έχουν κινηματογραφηθεί εξολοκλήρου στο βυθό της Σάμου, οι μαθητές ακολούθησαν τους αυτοδύτες σε ένα καθαρισμό βυθού και παραλίας.

Με το μήνυμα πως ένα γραμμάριο δράσης αξίζει πολύ περισσότερο από ένα τόνο κήρυγμα, οι αυτοδύτες κάλεσαν τα παιδιά και τους δασκάλους τους να συμμετέχουν στη επόμενη εθελοντική δράση καθαρισμού βυθού και παραλίας. Όπως ήταν αναμενόμενο η πρόσκληση βρήκε ενθουσιώδη αποδοχή από όλους.


Στη μιάμιση ώρα της παρουσίασης οι πολύ εύστοχες ερωτήσεις και απορίες ήταν συνεχείς, απόδειξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για το βυθό, τη κατάδυση, τον εθελοντισμό και το ευαίσθητο θαλάσσιο περιβάλλον μας.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου