Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Προβολή ντοκιμαντέρ 'Ανοιχτός Διάλογος' από Σύλλογο Οικογενειών και Εθελοντών για την Ψυχική Υγεία


Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 20.00 ο Σύλλογος Οικογενειών και Εθελοντών για την Ψυχική Υγεία, σε συνεργασία με το ΔΟΠΠΟΝΑΣ, θα προβάλει το ντοκιμαντέρ ‘‘Ανοιχτός Διάλογος‘‘, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σάμου. Η είσοδος είναι δωρεάν. 
Η ταινία είναι παραγωγής 2011 και μόλις τον Απρίλιο του 2013 ενσωματώθηκαν οι ελληνικοί υπότιτλοι. Η σκηνοθεσία είναι του Daniel Mackler. Ο Daniel είναι Αμερικανός ψυχοθεραπευτής που εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι γύρω από τη θεραπεία ψυχώσεων με εναλλακτικούς τρόπους παρέμβασης. Συμμετέχοντας σε συνέδρια εντυπωσιάστηκε από την αποτελεσματικότητα της μεθόδου που ακολουθούν στην Φινλανδία και θέλησε όχι μόνο να την γνωρίσει από κοντά αλλά και να την κάνει γνωστή σ όλη τον κόσμο.

Η ταινία περιέχει συνεντεύξεις από τους επαγγελματίες που εφαρμόζουν την ομώνυμη μέθοδο. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση. Παρεμβάσεις θα κάνουν ειδικοί της ψυχικής υγείας που στα πλαίσια της εκπαίδευσης τους ήρθαν σε γνωριμία με τον Ανοιχτό Διάλογο. Σημειώνουμε ότι στο Καρλόβασι πριν λίγους μήνες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου