Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Συμμετοχή του Δήμου Σάμου στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, 16-22 Σεπτεμβρίου - ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ



Σάμος, 28-08-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Δήμου Σάμου στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, 16-22 Σεπτεμβρίου

Ο Δήμος Σάμου θα συμμετάσχει φέτος - για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού - στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που θα διεξαχθεί στο διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός των δράσεων που θα υλοποιηθούν με τη συνδρομή πολιτών και συλλόγων είναι η ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους. Η βιώσιμη κινητικότητα μπορεί και να αναβαθμίσει τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του νησιωτικού μας δήμου μας και να βελτιώσει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο ζωής.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.


Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί ως μότο το «Επιλέγω, Αλλάζω, Συνδυάζω» (choose, change, combine) εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Το 2014 συμμετείχαν ενεργά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» περισσότερες από 2.011 πόλεις από 44 χώρες τόσο Ευρωπαϊκές όσο και μη, ενώ κάθε χρόνο βραβεύεται από ειδική ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων η πόλη με τις καλύτερες επιδόσεις στην προώθηση βιώσιμων, εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς και στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας αφορά στο συνδυασμό των τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και στην προτροπή του κοινού σε ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής. Δίνει έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς μας επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Αυτό θα βοηθήσει τις πόλεις μας να γίνουν περισσότερο καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες, λιγότερο συνωστισμένες και σίγουρα ένα καλύτερο μέρος για να μένουμε.
Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.
Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις δράσεις που σχεδιάζονται και περιμένουμε τις δικές σας ιδέες για εφαρμογή:
 Επικοινωνιακές Δράσεις
  • Διασπορά της πληροφορίας από ΜΜΕ, ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα.
  • Συμμετοχή σχολείων, ανάπτυξη παιχνιδιών βιώσιμης κινητικότητας
  • Διαγωνισμός στα καταστήματα για τον πιο πρωτότυπο στολισμό βιτρίνας με θέμα την βιώσιμη κινητικότητα.
 Δράσεις Πεδίου
  • Προγράμματα ξεναγήσεων για πεζούς ή ποδηλάτες  από εθελοντές (walking bus).
  • Δημιουργία πράσινων-πολιτιστικών διαδρομών σε ζωτικές περιοχές των πόλεων & οικισμών, θαλάσσια μέτωπα, μνηµεία , ιστορικούς τόπους, κ.α.
  • Αναβίωση παλαιών ομαδικών παιχνιδιών γειτονιάς.
  • «Λευκές Νύχτες» σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, Σύλλογο Εστίασης , κλπ.  Υλοποίηση πολιτιστικών γεγονότων στους δρόμους – συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικά δρώμενα – ειδικές εκπτώσεις σε ποδηλάτες, πεζούς, χρήστες μέσων μεταφοράς.
  • Χαρακτηρισμός περιοχών περιορισμένης ταχύτητας
  • Κατασκευή θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων.
  • Βελτίωση υποδομών (πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών κλπ) - Δημιουργία ή επέκταση πεζοδρόμων
  • Ζώνες μειωμένης ταχύτητας οχημάτων γύρω από τα σχολεία
  • Οργάνωση τακτικών συσκέψεων και ερευνών γνώμης σχετικά με τις δημόσιες απόψεις και τις ιδέες των πολιτών
Στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Τηλ. 2273350132 , Τηλ. 2273350114, Email: dimvath@otenet.gr

Ιστοσελίδα ΕΕ: http://www.mobilityweek.eu/

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κατά το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στη πόλη τους.

Για πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος Σάμου συμμετέχει στον θεσμό, λαμβάνοντας  μέρος και στο διαγωνιστικό μέρος του, στα πλαίσια του οποίου έχει καταρτίσει με την βοήθεια εθελοντών, ομάδων και συλλόγων ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών, παιδιών και ενηλίκων, που θα κορυφωθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και καταληκτική ημερομηνία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Η ποικιλία δράσεων στοχεύει να αναδείξει εναλλακτικές μεθόδους μετακίνησης, τις δυνατότητες χρήσης του δημόσιου χώρου εντός του αστικού ιστού και την ποιοτική αναβάθμιση στη ζωή της πόλης και των κατοίκων.

Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Σάμο, το Καρλόβασι και το Πυθαγόρειο. Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το πρόγραμμα αλλά και τις μέρες που κάποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί για οχήματα λόγω των εκδηλώσεων (18:00 μ.μ. έως 24:00 μμ). Συγκεκριμένα:

Στη Σάμο: Παραλιακή Οδός Σάμου, κλειστή τις ημέρες, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου,
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου
Στο Καρλόβασι:  Τη Τετάρτη 16-9-2015 Κόμβος παραλιακής έως την παιδική χαρά στο λιμάνι. Την Πέμπτη 17-9-2015, Δευτέρα 21-9-2015 και Τρίτη 22-9-2015 κλειστό το κέντρο (από κατ. Γεροντή έως κατ. HONDOS - οδός Νικολάου Βλιάμου – πλατεία Βαλασκατζή –Ιπποκράτη Ζαΐμη) Την Παρασκευή 18-9-2015 κλειστή σε οχήματα η οδός Αγίου Νικολάου από Θεμιστοκλή Σοφούλη έως Γεωργίου Νικολάου.

Με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Αθήνα και του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

α. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18:30μμ  Επίδειξη αθλητών
με τη συμβολή προπονητών της ομάδας Στίβου της «Αναγέννησης» στην παραλιακή οδό της πόλης - Προκαταρκτικές ασκήσεις για προετοιμασία αερόβιας ικανότητας (πεζοπορία, ελεύθερο τρέξιμο). Επίδειξη προγράμματος Kids Athletic (Ασκήσεις διάγνωσης αθλητικών ικανοτήτων – εύρεση ταλέντων).

19:00 «ΔΡΟΜΟ-Πατινάδα στην παραλιακή»
Σκέϊτερς μας δείχνουν τις ικανότητές τους! Απολαύστε τους!

19:00-21.00 Βιωματικά εργαστήρια «έκφρασης και δημιουργίας» για παιδιά (απέναντι από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου).

20:30 Επίδειξη Απεγκλωβισμού τραυματία
από την Ομάδα διάσωσης ΕΟΔ – Παράρτημα Σάμου στην παραλιακή

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18:00μμ «Ζωντανεύοντας μια VESPA»
Παρουσίαση κανόνων  ασφαλούς οδήγησης – επίδειξη «μεταμόρφωσης μιας Vespa». Vespa club: Επί του πεζοδρόμου της παραλιακής

18:00μμ  Επίδειξη μηχανών & παρουσίαση κανόνων ασφαλούς οδήγησης για μικρούς και μεγάλους. Επί του πεζοδρόμου της παραλιακής. Λέσχη Μοτοσικλετιστών

19:00μμ Παιχνίδια οδικής ασφάλειας και Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά σε συνεργασία με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α'/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου κα Πέλλα Πέλλη Παππά και την Διεύθυνση Α'/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου με τη συμμετοχή εθελοντών και εκπαιδευτικών. Επί του πεζοδρόμου της παραλιακής.

19:00μμ Διανομή ενημερωτικού υλικού
«Μαθαίνω ασφαλώς» και «Ας βάλουμε STOP στα τροχαία ατυχήματα». Επί του πεζοδρόμου της παραλιακής.

19:00μμ Ανάγνωση Παραμυθιών
με θέμα την κινητικότητα και την κυκλοφοριακή αγωγή, στο πεζοδρόμιο μπροστά στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18:30 Επίδειξη τοξοβολίας.
Επί του πεζοδρόμου της  παραλιακής. «Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος»:

18:30μμ Αθλητική επίδειξη Καλαθοσφαίρισης ,
στον δρόμο της παραλιακής. Ομάδα «Αναγέννηση»

19:00μμ Υπαίθρια Επίδειξη «Κick Boxing»
Αθλητικός Σύλλογος «ΑΛΚΙΜΟΣ Σάμου», επί του πεζοδρόμου της παραλιακής.

19:00μμ Υπαίθρια Επίδειξη TAE KWON DO
Σύλλογος «Άγιος Ευφραίμ» Μυτιληνιών, επί του πεζοδρόμου της παραλιακής.

19:00μμ «Ευαισθητοποιούμαστε για το περιβάλλον», διανομή υλικού και ενημέρωση πολιτών στον πεζόδρομο της παραλιακής. Κίνηση Οικολογίας και Περιβάλλοντος Σάμου

20:30μμ «Χορεύοντας στο δρόμο - Μάθημα Swing για μικρούς και μεγάλους» στον δρόμο της παραλιακής. Σχολή Χορού Samos School of Dance.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
9:30πμ.: Πεζοπορική διαδρομή στο Άνω Βαθύ με θέμα «Περπατώ και μαθαίνω την πόλη μου». Υπεύθυνη Μαρία Πόθα. Σημείο εκκίνησης: Πλάτανος.

9:30πμ: Πεζοπορική διαδρομή στο μονοπάτι της Στήνιας. Δημοτική Κοινότητα Βαθέος: Σημείο εκκίνησης Πλάτανος. Υπεύθυνος Νίκος Βαρούμας. Τοποθέτηση σήμανσης για πεζοπόρους στο μονοπάτι της Στήνιας από τη Δημοτική κοινότητα Βαθέος (θα έχει προηγηθεί από την Τοπική Κοινότητα Βαθέος).

Το απόγευμα:

18.00μμ Αγώνας δρόμου για παιδιά
στην παραλιακή οδό της Πόλης. Εκκίνηση από την πλατεία Πυθαγόρα με κατεύθυνση προς το παλιό λιμάνι και επιστροφή.

18:00 «Σκυταλοδρομία αγάπης»
Σκυταλοδρομία με γάλα από το «Ξενία» έως και το λιμάνι στο Μαλαγάρι με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος των προσφύγων. Διοργάνωση: Ελληνικός Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου – ΕΟΠΣΣ). Διανομή γάλατος σε παιδιά και οικογένειες προσφύγων από εθελοντές.

19:00μμ  Υπαίθριο σκάκι με «ζωντανά πιόνια»
στον πεζόδρομο της παραλιακής. Σκακιστικός Σύλλογος Σάμου «Μέλισσος»

19:30μμ  Μουσική με «πιάνο του δρόμου»
ζωντανή μουσική με πιάνο από τη Μαριάννα Μπαρούτα και τη Νάντια Μπαντούρα  στο δρόμο της παραλιακής. Διοργάνωση «Samart». Παράλληλο υπαίθριο πικ-νικ δρόμου. «Φέρτε το κολατσιό σας και απολαύστε το υπό την μουσική του πιάνου».

21.00: Βραδιά Λαϊκής Μουσικής
από τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας».
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
18:00 Δημιουργικό Εργαστήρι
από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Σάμου «Μέλισσα» στο χώρο της πρώην δημοτικής παιδικής βιβλιοθήκης. Φτιάχνουμε κατασκευές για το ποδήλατο από ανακυκλώσιμα υλικά. «Ελάτε να μιλήσουμε για το ποδήλατό μας».

20:30 Προβολή ταινίας
στο αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.  Δωρεάν Είσοδος. Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Έκπτωση δρομολογίων σε μέσα μαζικής μεταφοράς
Το δρομολόγιο στις 8.00 προς Πυθαγόρειο – Χώρα – Μυτιληνιούς και επιστροφή στη Σάμο για συμβολικούς λόγους θα γίνει με έκπτωση 30%. KTEΛ ΣΑΜΟΥ Α.Ε.

10:00-12:00 Δωρεάν επισκευές παιδικών ποδηλάτων
Ποδήλατα Μανωλιάδης και Ποδήλατα Νοταράς.

Το απόγευμα:

18:00 Ποδηλατάδες για παιδιά και ενηλίκους

α) Διαδρομή για παιδιά: διανύουμε με τα ποδήλατά μας την παραλιακή από την πλατεία μέχρι το Ξενοδοχείο «Σάμος» και επιστρέφουμε από τον ποδηλατόδρομο της παραλιακής.

β) Διαδρομή ενηλίκων μέσα από την πόλη. Η διαδρομή θα είναι από τη Παραλιακή στο ύψος "Ξενία" – οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη – Κόμβος Μαλαγαρίου – Κόμβος Αγίας Ειρήνης – Κόμβος Τρεις Εκκλησιές – Περιμετρική οδός – κόμβος Πυροσβεστικής – Πλατεία Δημαρχείου / Δημαρχείο

18:00 - 20:00μμ Έκθεση ποδηλάτων
στη παραλιακή, από καταστήματα ποδηλάτων και εξοπλισμού ασφάλειας.

18:00μμ Διασχίζουμε τον εμπορικό δρόμο της πόλης μας
με διάφορους τρόπους. Εκδήλωση για παιδιά. Τρέχουμε, κάνουμε κουτσό, περπατάμε κτλ. Διοργάνωση Εμπορικός Σύλλογος Σάμου. Εκκίνηση Δημαρχείο. Στην εκκίνηση θα πετάξουμε φαναράκια στον ουρανό. Υπεύθυνη Μαρία Γεράκη.

19:00μμ Έκθεση διαφόρων ειδών ποδηλάτων
 παλιά ποδήλατα /ρετρό, ηλεκτρικό, ξύλινο κτλ.) στην παραλιακή.

20:30 Κλείσιμο εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με:
α) τιμητική βράβευση υπαλλήλων του Δήμου που κάνουν χρήση του ποδηλάτου για να πηγαίνουν στο χώρο εργασίας
β) τιμητική βράβευση ποδηλατών


β. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

16:00μμ Αγώνας Δρόμου
χωρίς κατάταξη από την πλατεία Βαλασκατζή στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου

18:00μμ Αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης
από τον ΝΑΟΚ στο Λιμάνι Καρλοβάσου

18:30μμ Μαθήματα Yoga
από τη γυμνάστρια κ. Αικατερίνη Κατσίκα στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου

18:30μμ Επίδειξη Αερόμπικ
 από γυμναστές των γυμναστηρίων του Καρλοβάσου στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου

18:30μμ Επίδειξη Tai Chi
από την κ. Αναστασία Ανδρεάδου) στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου

18:30μμ Επίδειξη ασκήσεων
στον υπαίθριο χώρο άθλησης με όργανα στο Νέο Λιμάνι Καρλοβάσου

20:00μμ Μουσική εκδήλωση
με το συγκρότημα Χαμαιλέοντες


Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

18:00 - 22:00μμ Εκδηλώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρλοβασίων
στους δρόμους Νικολάου Βλιάμου και Ιπποκράτη Ζαίμη

Ξεχασμένα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στους δρόμους θα αναβιώσουν στους άδειους από αυτοκίνητα δρόμους του Καρλοβάσου
Αγώνες Σκακιού  
Αγώνες Πινγκ-Πονγκ

Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής  με θέμα " Ζωγραφίζω την πόλη μου χωρίς αυτοκίνητα "

19:00 - 23:00μμ Επίδειξη από την ομάδα διάσωσης Σάμου
στην πλατεία Βαλασκατζή

20:30μμ Προβολή ταινίας
από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρλοβάσου



Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015
                                                         
19:00 - 20:00μμ Μουσική Εκδήλωση
από τη φιλαρμονική Καρλοβάσου "Κλεάνθης ο Σάμιος" στην οδό Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβάσου (δρόμος με τα παλιά αρχοντικά της πόλης)

Έκθεση αυτοκινήτων και ποδηλάτων αντίκα

20:30μμ Προβολή ταινίας
από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρλοβάσου

22:00μμ Μουσική μιας άλλης εποχής
στον άδειο από αυτοκίνητα δρόμο των αρχοντικών


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

17:00 - 18:30μμ  Ξενάγηση  στο Ιστορικό Κέντρο Καρλοβάσου
από την ξεναγό κ. Ειρήνη Χαραλαμπάκη. Επίσκεψη στο Λαογραφικό και στο μουσείο Βυρσοδεψίας.  Εκκίνηση από πλατεία Βαλασκατζή

18:00 - 20:30μμ  Ποδόσφαιρο μιας άλλης εποχής
από την Ποδοσφαιρική Ακαδημία Καρλοβάσου στην οδό Νικολάου Βλιάμου και Ιπποκράτη Ζαίμη

19:00 -19:30μμ  Ενημερωτική Εκδήλωση
με θέμα "Μες το δρόμο ποδηλατώ χωρίς τον κύριο ΚΟΚ να παραβώ "από το Σ.Ε.Ο ΤΤ Καρλοβάσου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβασίων

19:30 - 21:00μμ  Παιχνίδια και κατασκευές για μικρούς και μεγάλους
με θέμα το ποδήλατο από το Σ.Ε.Ο ΤΤ Καρλοβάσου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβασίων

18:00 - 21:00μμ  Έκθεση σύγχρονων ποδηλάτων & εξοπλισμού
στην πλατεία Βαλασκατζή


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

18:00 - 19:30μμ Ποδηλατοβόλτα
από την πλατεία Βαλασκατζή μέχρι το νέο λιμάνι και επιστροφή στην πλατεία μέσω της οδού 8ης Μαίου

20:00 - 24:00μμ Μουσική εκδήλωση
από συγκρότημα της φοιτητικής ομάδας Καρλοβάσου.
Χορευτικά πολιτιστικών συλλόγων "Ρίβα" και "Ιωνικός"

Καθημερινή υποστήριξη εκδηλώσεων από μουσικά σχήματα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου! 

γ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

21:00μμ Μουσική & Χορευτική βραδιά 
με θέμα τις δεκαετίες '60 & '70 στον κεντρικό δρόμο του Πυθαγορείου (μπροστά στη Δημοτική Επιχείρηση).


Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου 2014

20:30μμ Υπαίθριο σκάκι
στη σκακιέρα «Art Space Pythagorion»

20:30μμ Παιχνίδια δρόμου για παιδιά
στο άγαλμα του Πυθαγόρα: «Ένα δύο τρία, έτοιμη η φωτογραφία» και «Αγαλματάκια, ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα»


Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου

20:45μμ Προβολή της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά
στον υπαίθριο χώρο του «Art Space Pythagorion»  σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα Σάμου.


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

20:30μμ Παιχνίδια δρόμου για όλες τις ηλικίες
στον κεντρικό δρόμο του Πυθαγορείου. «Έλα να παίξουμε παιχνίδια που αρέσουνε, όπως μια φορά σε μια γειτονιά….». Παίζουμε: Τυφλόμυγα, Μήλα, Μπιιιιιιζ, Σκοινάκι, Δεν περνάς κυρά – Μαρία, Το μάρμαρο και το Γαϊτανάκι.


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

19:30μμ Ποδηλατάδα για όλες τις ηλικίες.
Σημείο αφετηρίας το ξενοδοχείο «Doryssa» και τερματισμός στο λιμάνι Πυθαγορείου.

Ακόμη, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου το ΣΕΟ Καρλοβάσου (υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΟΝΑΣ) θα πραγματοποιήσει στις Κατασκηνώσεις Αγίου Κωνσταντίνου μονοήμερο κατασκηνωτικό πρόγραμμα στα πλαίσια του οποίου θα εκπονηθεί το πρόγραμμα «Πολιτισμός – Εθελοντισμός -  Ενεργός Πολίτης». Θα συμμετάσχουν μαθητές από σχολεία της Δυτικής Σάμου. (Παιχνίδια γνωριμίας, κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά, ψυχαγωγικό πρόγραμμα). 

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου