Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

MFI Script 2 Film Workshops 2015 | Πυθαγορείο 11-18 Οκτωβρίου | Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

         

         ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
 MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS 2015
11-18 Οκτωβρίου, Πυθαγόρειο Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του πιλοτικού Concept Factory Athens 2015 σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και το Innovathens της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (MIK) οδεύει με εντατικούς ρυθμούς προς την υλοποίηση του δεύτερου κύκλου του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης σεναρίων & κινηματογραφικών σχεδίων, MFI Script 2 Film Workshops 2015.
Στο Πυθαγόρειο Σάμου, 11-18 Οκτωβρίου, 39 κινηματογραφιστές από όλη την ΕΕ, αλλά και πέρα από τα όριά της, θα εργαστούν εντατικά για την ανάπτυξη των 30 projects που συμμετέχουν. Το ΜΙΚ προσφέρει στους αυστηρά επιλεγμένους δημιουργούς τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, ανάλυσης και τελειοποίησης  των σεναρίων τους, με την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και ειδικών, που ξεκινά το καλοκαίρι στη Νίσυρο και διαρκεί έξι μήνες. Αξιοποιώντας και τους 2 on-line κύκλους εργαστηρίων (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος), παρακολουθεί την πορεία των projects με εκτεταμένα follow up, με ομαδικές και κατ’ ιδίαν συνεδρίες, εξοπλίζοντας τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές με κατάλληλα εργαλεία για την υλοποίηση των ταινιών τους.
Η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται όπως πάντα από μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, ανοιχτών στους σινεφίλ της Σάμου.  
Αναλυτικά:
Την Τρίτη στις 13/10 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort θα προβληθούν  βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν (αγγλικοί υπότιτλοι).
Την Πέμπτη στις 15/10 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort θα προβληθούν  βραβευμένες μικρές ταινίες των κινηματογραφιστών που συμμετέχουν (αγγλικοί υπότιτλοι).
Την Παρασκευή 16/10 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort θα προβληθεί η ταινία THE LESSON των Kristina Grozeva & Petar Valchanov, που αναπτύχθηκε στο MFI Script 2 Film Workshops 2013 και απέσπασε βραβείο καλύτερου σεναρίου στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2014).
To Σάββατο 17/10 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort θα προβληθεί η ταινία EDUART της Αγγελικής Αντωνίου, που αναπτύχθηκε στο MFI Script 2 Film Workshops 2002, και απέσπασε σημαντικά βραβεία σε φεστιβάλ από όλο τον κόσμο.
Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου θα πραγματοποιηθούν 2 επιπλέον προβολές στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Σάμου στο Βαθύ:
Την Κυριακή στις 18/10  και ώρα 20:30 η πολυβραβευμένη ταινία EDUART θα προβληθεί στην κινηματογραφική λέσχη της Σάμου. Η σκηνοθέτης Αγγελική Αντωνίου θα βρίσκεται στην προβολή και μετά το τέλος της ταινίας θα μιλήσει στο κινηματογραφικό κοινό της Σάμου.
Την Κυριακή 25/10 και ώρα 20:30 θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ του Παναγιώτη Φαφούτη που συμμετείχε στα MFI Script 2 Film Workshops 2008.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Σάμου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, το Πνευματικό Ίδρυμα «Νικόλαος Δημητρίου» και το Doryssa Seaside Resort για την αμέριστη υποστήριξη.


Το ΜΙΚ είναι ένας εξειδικευμένος εκπαιδευτικός οργανισμός για επαγγελματίες στο χώρο του κινηματογράφου. Δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης κινηματογραφικών σχεδίων διοργανώνοντας κάθε χρόνο το MFI Script 2 Film Workshops, ένα πλήρες και εντατικό πρόγραμμα διάρκειας περίπου έξι μηνών, που στόχο έχει να αναπτύξει τα σενάρια που επιλέγονται, από την πρώτη έως την τελική γραφή. Περισσότεροι από 500 δημιουργοί και 350 projects από όλες τις χώρες της Ευρώπης έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Ένα μεγάλο ποσοστό των projects υλοποιήθηκαν, προβλήθηκαν στις αίθουσες και συμμετείχαν σε σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις.
Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται: Βραβείο της Ακαδημίας για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία (Όσκαρ, 2003) για την ταινία Nowhere in Africa της γερμανίδας Caroline Link· Βραβείο Golden Leopard (2006), στο Locarno International Film Festival για την ταινία Hounded της γερμανίδας Angelina Maccarone· Βραβείο Golden Antigone (2007), στο Montpellier Festival of Mediterranean Cinema για την ταινία Edouart της Αγγελικής Αντωνίου· Βραβείο Volpi στο 67ο Venice International Film Festival (2010) και Βραβείο Grand Jury, στο Φεστιβάλ του American Film Institute (2011) για την ταινία Attenberg της Αθηνάς Τσαγκάρη.
Το MFI Script 2 Film Workshops υποστηρίζεται από το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΡΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τις Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου και τους Δήμους Νισύρου & Σάμου.
Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Forum Συμπαραγωγών Crossroads, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Πράγας MIDPOINT, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σόφιας και το Forum Συμπαραγωγών Sofia Meetings, το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Torino Film Lab, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles, το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Είναι μέλος του δικτύου ATC (Audiovisual Training Coalition), των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που δραστηριοποιούνται στον οπτικοακουστικό χώρο και υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου