Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

3ο Ετήσιο Αφιέρωμα "Κινηματογράφος και Ψυχική Υγεία''


Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 στις 21.00, στα πλαίσια του αφιερώματος "Κινηματογράφος και Ψυχική Υγεία" θα προβληθεί στο χώρο της Λέσχης Ερασιτεχνών η ταινία "Ο Βιρτουόζος". Η είσοδος θα είναι δωρεάν.





Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία. Ο δημοσιογράφος Steve Lopez γνωρίζει τον Nathaniel ένα άστεγο που πάσχει από σχιζοφρένεια αλλά έχει ένα ξεχωριστό ταλέντο στο τσέλο. Η παρουσίαση του θέματος σε μεγάλη εφημερίδα του Λος Άντζελες κινητοποιεί από απλούς πολίτες μέχρι καταξιωμένους μουσικούς με σκοπό να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Nathaniel.
Η ταινία με ρεαλισμό προσεγγίζει το δύσκολο θέμα των αστέγων με ψυχική ασθένεια. Όταν ένας άνθρωπος σε μια ευημερούσα κοινωνία πάσχει από σχιζοφρένεια και κοιμάται στο δρόμο δεν είναι υπεύθυνη για αυτό μόνο η ασθένεια του. Είναι κυρίως η έλλειψη ενός αποτελεσματικού συστήματος ψυχικής υγείας και κοινωνικής προστασίας. Αυτό το κενό αυθόρμητα το καλύπτουν αρκετές φορές (άλλοτε οργανωμένα και άλλοτε με χαοτικό τρόπο) οι εθελοντές.
Ο ΣΟΕΨΥ ευχαριστεί την Sony Pictures για την άδεια δημόσιας προβολής της ταινίας, και την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου για την πραγματοποίηση του Αφιερώματος.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου