Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ένας Σαμιώτης ντράμερ έφυγε...ευθεία για Μύκονο!


Το Γιώργο τον γνώρισα όταν ακόμα ταλαιπωρούσε τις νεοσύστατες τότε 'Βαλκυρίες' με ατελείωτες συνθέσεις και χιλιάδες αλλαγές ρυθμού μέσα σε ένα κομμάτι π.χ 10 λεπτών. Πωρωμένος πάντα με τη μουσική και παθιασμένος με  αγαπημένο του όργανο, τα τύμπανα, σπάνια κυκλοφορούσε στο δρόμο χωρίς ένα σετάκι μπακέτες σε κάποια τσέπη. Το μουσικό του μυαλό πολύ περίπλοκο κατέβαζε συνεχώς ιδέες. Ένα δικό του κομμάτι θα μπορούσαμε εμείς, οι 'Fat Mountain' τότε, να το πάρουμε, να το χωρίσουμε  σε καμιά δεκαριά μέρη και να βγάλουμε ένα ολόκληρο δίσκο. Αμφιβάλω αν τα βράδια κοιμόταν ποτέ ήρεμος καθώς μάλλον ονειρευόταν την επόμενη μουσική του σύνθεση. Κάθε φορά που συναντιόμασταν στο δρόμο μου έλεγε τα μουσικά του νέα, εγώ τα δικά μου και στο τέλος 'τσακωνόμασταν' σε μία συζήτηση γύρω από την απλότητα ή πολυπλοκότητα των συνθέσεων. Εμείς οι ''παππούδες'' (τρομάρα μας), οι 'fat mountain', ήμασταν θεωρητικά οι 'απλοί' (και τουλάχιστον μουσικά άτεχνοι!!!). Ο Γιώργος και οι τρελοπαρέα του από την άλλη  το έψαχναν πολύ, συνεχώς ανέβαιναν επίπεδα με αποτέλεσμα φυσικά να κερδίσουν επάξια μία θέση με τις 'Βαλκυρίες' στο schoolwave του 2006 κάνοντας υπερήφανο κάθε νέο Σαμιώτη ροκά (ακολουθεί σχετικό βίντεο).




Μετά έφυγε για Θεσσαλονίκη νομίζω, εξακολούθησε να ασχολείται φυσικά με τα τύμπανα και θεωρητικά πάντα (μιας και από ένα σημείο και μετά τον έχασα) συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σχήματα. Τα καλοκαίρια που ερχόταν στο νησί έπαιρνε μέρος σε διάφορα live με ντόπιες και όχι μόνο μπάντες. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι ''ντράμερ είναι απλώς κάποιος που παίζει με συγκροτήματα''. Τελευταία μας μουσική συνάντηση ήταν στο Ireon Music Festival τη βραδιά των Stereo Mcs. Όταν μου είπε ότι του άρεσαν πολύ, σοκαρίστηκα! (Ήταν πάντα πολύ  metal για να περιμένω να ακούσω κάτι τέτοιο, είχε κουρέψει λόγω στρατού και το μαλλί, χιχι...).

Και ξαφνικά ανακαλύπτω από το  facebook ότι ο Γιώργος πλέον...ξέφυγε...κάπου στη Μύκονο...Το βίντεο κλιπ που ακολουθεί είναι από το καινούργιο συγκρότημά του, τους StarBeat και το κομμάτι 'Ευθεία για Μύκονο'! Προσωπικά μου άρεσε πολύ (ασχέτως που πιστεύω ότι αν του περιέγραφα φανταστικά, πριν χρόνια  το σκηνικό,  μάλλον θα με πετούσε στη θάλασσα)! Λοιπόν,  το κομματάκι τα σπάει!!! Το κλιπάκι είναι πολύ φρέσκο και νεανικό. Πραγματικά χαίρομαι να βλέπω φίλους να προχωράνε με τα χόμπι τους τόσο πολύ, να κάνουν αυτό που τους αρέσει και να μη σταματούν ποτέ να ψάχνονται... Ξέχασα να σας πώ ότι ο Γιώργος είναι ένα καταπληκτικό παιδί με σπάνιο χαρακτήρα και πολύ καλό χιούμορ (απαραίτητο στη περίπτωση μας εδώ)! Συγχαρητήρια φιλαράκι και προχώρα ακάθεκτος. Φιλιά πολλά όπου και αν βρίσκεσαι! 

Υ.Γ: Ας με συγχωρέσουν τα υπόλοιπα μέλη των StarBeat που το πήρα λίγο μονόπλευρα το θέμα και ασχολήθηκα μόνο με το Μπαλτά :)

Love to hear what you think!

1 σχόλιο:

  1. o aderfos mou einai ontws ena polu kalo paidi me polu megali upomoni sti samo den pistevw pws uparxoun alloi drummers san ton aderfo mou kai genikos oti valei sto mualo tou panta to petuxenei kai evale sto mualo tou na mas kanei olous perifanous :) We support you!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου