Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Καθαρισμός βυθού και Παραλίας στον Άγιο Κωνσταντίνο


Την Κυριακή 23/01/2011 ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου προέβη σε καθαρισμό βυθού και παραλίας στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Ο καθαρισμός ξεκίνησε στις 11:00 πμ και ολοκληρώθηκε στις 14:30 μμ. 

Ρεκόρ συμμετοχής είχαμε μέσα στο νερό, όπου 14 αυτοδύτες, 3 ελεύθεροι δύτες και μια βάρκα δεν άφησαν το παραμικρό σκουπίδι στο λιμανάκι του χωριού. Στη προβλήτα δεκάδες κάτοικοι, τους οποίους ενημέρωσε και οργάνωσε η Τοπική Κοινότητα του Άγιου Κωνσταντίνου, μαζί με μέλη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Αγ. Κων/νου βοήθησαν τα μέγιστα στην όλη προσπάθεια.
Ρόδες, αδέσποτες άγκυρες, φωτιστικοί στύλοι, εξοπλισμός ψαρέματος, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, δίχτυα και σχοινιά ανέσυραν από τον βυθό, για μια ακόμη φορά οι εθελοντές. Δυο φορτηγά σκουπίδια και ένας λόφος από ελαστικά και παλιοσίδερα ήταν η ψαριά τους, ενώ την μεταφορά των σκουπιδιών ανέλαβε ο Δήμος Σάμου.
Η συνεχιζόμενη αυτή δράση του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου έχει ως σκοπό την αποφόρτιση του βυθού και των ακτών μας από σκουπίδια, την εκπαίδευση και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.
Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες οι οποίοι έμπρακτα αντιδρούν στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της θάλασσας μας. Υποστηριχτές αυτής της δράσης ήταν η σχολή καταδύσεων Αegeanscuba, το ζαχαροπλαστείο Πειρασμός, τα οπτικά Οφθαλμός και το ξενοδοχείο Olympia Village.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου