Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία η 7η Πανελληνια Συνάντηση Φουσκωτών Σκαφων



Το τριήμερο 29/30-06 & 01/07 διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου (Να.Ο.Κ.), με συνδιοργανωτή τον ΔΟΠΟΝΑΣ, η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Φουσκωτών Σκαφών.
Την Παρασκευή 29/06, παρόλο τον ιδιαίτερα άσχημο καιρό κατέφθασαν στο Καρλόβασι και στον Όρμο Μαραθοκάμπου εν πλω σκάφη από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το βράδυ η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε στον Όρμο Μαραθοκάμπου με νησιώτικη βραδιά που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος με τον Δήμο Μαραθοκάμπου, με παραδοσιακούς χορούς, καλό φαγητό και ζωντανή μουσική.
Το Σάββατο 30/06, την σκυτάλη των εκδηλώσεων πήρε το Καρλόβασι, το μεσημέρι διοργανώθηκε beach party και παράλληλα events από τον Ιππικό Σύλλογο, το Vespa Club με πολύ κέφι και χορό!! Στην συνέχεια έγινε η πανηγυρική είσοδος των φουσκωτών σκαφών στο λιμάνι Καρλοβάσου. Πάνω από 100 σκάφη από όλη την Ελλάδα και την Σάμο έκαναν μια θεαματική είσοδο.
Το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η κύρια εκδήλωση της Πανελλήνιας Συνάντησης, στο Λιμάνι Καρλοβάσου. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι τοπικοί φορείς του νησιού. Μετά τις καθιερωμένες απονομές τιμητικών πλακετών ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον σύλλογο Α.Π.Σ. «Ιωνικός», ενώ στην συνέχεια ακολούθησε νησιώτικο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσαν ομάδες αγωνιστικών αυτοκινήτων και αυτοκίνητων αντίκα.
Την Κυριακή 01/07, το πρωί πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη δεξιοτεχνίας από αγωνιστικά φουσκωτά σκάφη και jet ski, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση διάσωσης αποκλειστικά από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα. Η άσκηση περιλάμβανε φωτιά σε ιστιοπλοϊκό με 2 ναυαγούς και 2 αγνοούμενους, οι οποίοι περισυλλέχτηκαν από παραπλέοντα σκάφη της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του ΝΑΟΚ, ενώ πρατοποιήθηκε κατάσβεση της φωτιάς από φουσκωτό σκάφος με αντλία πυρόσβεσης, καθώς επίσης και από την καταδυτική ομάδα του ΝΑΟΚ. Στην συνέχεια παραδόθηκαν στο πλωτό σκάφος του Λιμενικού σώματος, όπου και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η άσκηση καταγράφηκε στον θάλαμο επιχειρήσεων και θεωρήθηκε πραγματικό γεγονός.
Το μεσημέρι της Κυριακής περιλάμβανε αποχαιρετιστήριο beach party με Latin χορούς από την χορευτική ομάδα του γυμναστηρίου Action και της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως ΟΛΟΥΣ  τους  χορηγούς του ΝΑΟΚ, την ΑΝΕΚ LINES για τις εκπτώσεις στην μεταφορά των σκαφών και τον επισκεπτών, καθώς επίσης και ΟΛΟΥΣ όσους εθελοντικά στήριξαν τον ΝΑΟΚ στην πραγματοποίηση της 7ης Πανελληνίας Συνάντησης Φουσκωτών Σκαφών.
Η Συνάντηση όλων αυτών των ανθρώπων της θάλασσας, είχε ως αποτέλεσμα να δώσει μια μικρή οικονομική τόνωση στην  τοπική κοινωνία.
Οι περισσότεροι επισκέπτες παρέμειναν στον νησί αρκετές ημέρες πριν και μετά των εκδηλώσεων και φεύγοντας, με τις καλύτερες εντυπώσεις, για την φιλοξενία και το νησί, άφησαν υπόσχεση ότι θα έρθουν ξανά και ξανά.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:



















Το samosbook ευχαριστεί και συγχαίρει τον ΝΑΟΚ όχι μόνο για την άψογη οργάνωση αλλά και την πληρέστατη ενημέρωση προς το Σαμιακό και όχι μόνο κοινό.

Love to hear what you think!

1 σχόλιο:

Αρχειοθήκη ιστολογίου