Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ψαρεύοντας... παγκάκια στον Άγιο Κωνσταντίνο


Μετά από πρόσκληση που έλαβε από τη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε τον καθαρισμό του βυθού του γραφικού λιμανιού της. 
Η εθελοντική δράση έλαβε χώρα τη Κυριακή 22 Ιουλίου με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων του χωριού, πάρα πολλών παιδιών, του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγ. Κωνσταντίνου και του Δήμου Σάμου.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια που καθαρίστηκε ο βυθός της περιοχής.
Οι αυτοδύτες βρήκαν ένα βυθό καθαρότερο από πέρυσι, αλλά με τη χρήση διάτρητων σάκων και σάκων ανέλκυσης, πάλι κατάφεραν να ανασύρουν από το βυθό 10 ρόδες, πεσμένα φωτιστικά του λιμανιού, συσκευασίες φαγητού, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, μεγάλα μεταλλικά κομμάτια, πεταμένο εξοπλισμό σκαφών και είδη ψαρέματος.
Εντύπωση έκανε ένα μαντεμένιο παγκάκι το οποίο βγήκε στη προκυμαία σε πολύ καλή κατάσταση και θα ξαναχρησιμοποιηθεί για τον καλλωπισμό του λιμανιού.
Βάρκα μετέφερε τα σκουπίδια που έρχονταν στην επιφάνεια ενώ κάτοικοι όλων των ηλικιών βοήθησαν τα μέγιστα με το να σηκώνουν τα σκουπίδια στη προκυμαία και να τα μεταφέρουν σε ενδεδειγμένο χώρο συγκέντρωσης.
Παράλληλα καθαρίστηκε η παρακείμενη παραλία και όλος ο χώρος του λιμανιού.
Οι εθελοντές παρέδωσαν ένα πεντακάθαρο λιμανάκι για να το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Άγίου Κωνσταντίνου.
Το βίντεο της δράσης στο ΕΔΩ







Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου