Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«Μάγεψε» η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου



Μια ονειρεμένη μουσική βραδιά έζησαν για μία ώρα περίπου, οι 750 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Σαμιακή και Ικαριακή σουϊτα του συνθέτη Δημήτρη Θέμελη, ο οποίος ήταν παρών στο αρχαίο θέατρο.

Τα έργα απέδωσε η Εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ αποτελούμενη από 45 όργανα, ενώ τη διεύθυνσή της είχε ο Ανδρέας Πυλαρινός. Τη διοργάνωση της βραδιάς είχε από κοινού ο Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. μαζί με τη μουσική σχολή ΑΡΜΟΝΙΑ του Δήμου Σάμου.
Πολλές φορές το κοινό που παρακολουθούσε ευλαβικά τη συναυλία, ξεσπούσε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, απολαμβάνοντας αυτό το μοναδικό θέαμα. Γνωστά τραγούδια, με διαφορετική όμως απόδοση από την πάρα πολύ καλή Εθνική συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ. Κάτι που σχολίασε θετικά και ο μαέστρος Ανδρέας Πυλαρινός, λέγοντας, ότι ήταν από τις λίγες φορές που η ορχήστρα αποδίδει τόσο ιδανικά τα έργα.
Περνώντας από την Ικαριακή στη Σαμιακή σουίτα, ο μαέστρος Ανδρέας Πυλαρινός κάλεσε στη σκηνή τον Δημήτρη Θέμελη, όπου φυσικά αναβαίνοντας γνώρισε την αποθέωση από το κοινό, ενώ όμορφες κοπέλες με παραδοσιακές στολές τους προσέφεραν ανθοδέσμες.
Παρόντες ο Δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος και ο αντιδήμαρχος Σάμου και πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νίκος Τριανταφύλλου που προλόγησαν και την εκδήλωση, ο πρώην Βουλευτής Σάμου κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης οι κ.κ. Μαυρατζώτης και Τριτσινιώτης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αργυρώ Στεφανάκη, ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Πυθαγορείου κ. Αιμίλιος Λουλουργάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανω Βαθέος κ. Μανώλης Φραντζής και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πατήρ Εμμανουήλ.
Επίσης αρκετοί τουρίστες παρακολούθησαν την μουσική εκδήλωση, ενώ η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.
Α.Κ.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου