Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αφιέρωμα στους Covenant- Ireon Music Festival 2012


Electro -pop, ebm, industrial... όπως και να χαρακτηρίσεις τα κομμάτια των Covenant το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα, μακροβιότερα και παραγωγικότερα συγκροτήματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής που εδώ και 20 χρόνια παραμένουν στην κορυφή. 

Συνδυάζοντας τις αυθεντικές ηλεκτρονικές (electronica) καταβολές με synth-pop προσεγγίσεις όσο και με ένα ισχυρό industrial αίσθημα, η μουσική τους εκφράζεται μέσα από ένα ευρύ ποικιλόμορφο φάσμα ολοκληρωμένων συνθέσεων. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους εφτά studio albums, (με τελευταίο το ατμοσφαιρικό ‘ Modern Ruin’ του 2011) δύο live δίσκους και αμέτρητα singles, δικαίως θεωρούνται από τους σημαντικότερους εκφραστές του είδους στην Ευρώπη ενώ αδιαμφισβήτητη παραμένει η ενέργεια που πηγάζει από τις ζωντανές εμφανίσεις τους με το κοινό τους να ακροβατεί πάνω σε ένα παραλήρημα χορευτικού ηλεκτρονικού ξεσπάσματος. (ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΔΩ)

Η μπάντα σχηματίστηκε το 1986 στο Χελσινμποργκ της Σουηδίας και αποτελείται από τους Joakim Montelius, Daniel Myer, Daniel Jonasson και τα εκπληκτικά καθηλωτικά φωνητικά του Eskil Simonsson.

Οι επισκέψεις των Covenant στην Ελλάδα πάντα αποτελούν συναυλιακό γεγονός για τους φίλους της ηλεκτρονικής μουσικής. Στα 20 περίπου χρόνια δράσης τους κυκλοφόρησαν δίσκους που άνοιξαν νέους δρόμους με την πρωτοποριακή παραγωγή τους και που περιείχαν μερικά από τα σπουδαιότερα electro pop / e.b.m. τραγούδια των τελευταίων ετών. 

Πραγματοποίησαν αναρίθμητες εντυπωσιακές συναυλίες και απέκτησαν ένα πολυπληθές φανατικό κοινό που τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα ανυπομονώντας για το επόμενο κεφάλαιο που θα γραφτεί στην ιστορία του group.

Εν έτη 2011 λοιπόν, και μετά από καθυστερήσεις ετών, κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο και άκρως φιλόδοξο album “modern ruin”.
 Από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του βρέθηκε στην κορυφή των charts πολλών ευρωπαϊκών alternative charts και απεκόμισε μόνο διθυραμβικές κριτικές.

Το single “lightbringer” που είχε προηγηθεί ψηφίστηκε από το 
www.side-line.com (το δημοφιλέστερο ebm / industrial site) σαν το καλύτερο single του 2010 και η modern ruin tour, χαρακτηρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες σε Ευρώπη και Αμερική σαν η καλύτερη τους περιοδεία με το group να είναι πλέον σε τέλεια φόρμα. 

To ραντεβού των κομψών και κουστουμαρισμένων Σουηδών με το κοινό του Ireon και της Σάμου είναι τη Τετάρτη στις 8 Αυγούστου στα πλαίσια του Ireon Music Festival 2012. Το opening θα το αναλάβουν εγγυημένα οι αγαπημένοι του Ηραίον 'Mikro', η φοβερή αυτή  electro-pop-rock παρέα από τη Θεσσαλονίκη. 
Εισιτήριο- 10 ευρώ. 
Ηραίον Σάμου.

Μερικές από τις επιτυχίες τους σε βίντεο:









7 Αυγούστου: 
21:00 - Leonidas Deejay warm up dj set
21:45 - Inout (Samos band)
22:30 - MARAVEYAS ILEGAL (ΚΩΣΤΗΣΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ)

Αυγούστου
21:00 - Andreas.K warm up dj set
21:45 -  Mikro
23:15 - COVENANT

Αυγούστου: 
21:00 - Leonidas Deejay warm up dj set  
22:00 - YANNIS AGGELAKAS (ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ)
00:00 - Κακό Συναπάντημα soundsystem (after reggae party)

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου