Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Οι χοροί της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) στο Ανόβερο της Γερμανίας


Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, πολιτιστικό διήμερο αφιερωμένο στη μουσικοχορευτική παράδοση της Σάμου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ομάδα Ελλήνων της Γερμανίας, και ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) παραβρέθηκε χάρη στην προσωπική πρόσκληση που έγινε στον Αντιπρόεδρο του ομίλου μας, Μάκη Ευαγγέλου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν Έλληνες μου μένουν μόνιμα στο Ανόβερο αλλά και σε γειτονικές πόλεις, καθώς και Γερμανοί που αγαπούν τον Ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση της χώρας μας.


Ο Μάκης Ευαγγέλου, με την πολύτιμη βοήθεια του Προέδρου του Ομίλου μας, Φίλιππου Πυργιώτη, παρουσίασαν στοιχεία της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, σε μία εκδήλωση που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
Σε όλους τους συμμετέχοντες, δωρίστηκαν φυλλάδια που προβάλουν τις ομορφιές των νησιών μας, ενώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν και Ελληνικά εδέσματα. Από τη διήμερη αυτή γιορτή, δεν έλειπε το Ελληνικό ούζο και κρασί.
Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην κα Καλλιόπη Φιλίππου, για την υπέροχη υποδοχή και φιλοξενία που παρείχε στα μέλη τους Ομίλου μας, αλλά και για την άριστη διοργάνωση που σκοπό είχε να προβάλει τα νησιά του νομού μας.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ), στο πλαίσιο αυτής της Ελληνικής αποστολής, έκανε στάση σε δύο ακόμη σταθμούς. Τη Ζυρίχη της Ελβετίας, και το Μόναχο της Γερμανίας, όπου οι δύο εκπρόσωποί του συναντήθηκαν με μέλη και φίλους του Ομίλου, στο πλαίσιο προγραμματισμού επόμενων δράσεων στο εξωτερικό.
Η δράση αυτή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) με τη δράση του αυτή, επιβεβαιώνει τον τίτλο που του έχει αποδοθεί, ως πρεσβευτής της μουσικοχορευτικής παράδοσης του Νομού μας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ 

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου