Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Με επιτυχία ο καθαρισμός βυθού και παραλίας στο Ποσειδώνιο Σάμου | Let’s Do it Mediterranean, Καθαρίζουμε τη Μεσόγειο Μαζί


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός βυθού και παραλίας τη Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στο Ποσειδώνιο, στα πλαίσια της πανμεσογιακής εκστρατείας ‘’Let’s Do it Mediterranean, Καθαρίζουμε τη Μεσόγειο Μαζί!’’
Για μια ακόμη χρονιά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ποσειδωνίου - ο Άγιος Νικόλαος κάλεσε το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου σε μια από κοινού εθελοντική δράση. Μαζί τους και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου. 


Τα μέλη των Συλλόγων μαζί με ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες ανέλαβαν να καθαρίσουν το μαγευτικό αυτό κομμάτι της Σάμου. 14 αυτοδύτες έφεραν στην επιφάνεια 25 διάτρητους σάκους γεμάτους με γυάλινα μπουκάλια, γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες φαγητού, πολλά πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, πλαστικές σακούλες, σακιά ζωοτροφών και πεταμένο αλιευτικό εξοπλισμό. Επιπλέον 8 ρόδες ανελκύστηκαν με τη χρήση σάκων ανέλκυσης. Στην επιφάνεια δυο ελεύθεροι δύτες και κάτοικοι του Ποσειδωνίου με τρία θαλάσσια ποδήλατα και ένα σκάφος μετέφεραν τα σκουπίδια στο μεγάλο κάδο που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Σάμου στη παραλία προς υποστήριξη της δράσης. 


Στη συνέχεια οι αυτοδύτες με τρία σκάφη κατέπλευσαν στις μικρές απομονωμένες παραλίες μεταξύ Ποσειδωνίου και Σιδερά, από όπου ανέλκυσαν από τα ρηχά και ξέθαψαν από τις ακτές 6 βάρκες.
Η εθελοντική δράση ολοκληρώθηκε με ούζο και μεζέδες στην ακροθαλασσιά, προσφορά της ταβέρνας Κερκέζος. 


Η εκστρατεία Let's Do It Mediterranean, είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή δράση εθελοντικών καθαρισμών του κινήματος Let’s Do It World.
Αναγνωρίζοντας τη μοναδική περιβαλλοντική, οικονομική, πολιτισμική και ιστορική αξία της Μεσογείου, κύριος σκοπός της δράσης είναι ο παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός της Μεσογείου σε δυο μέρες από εθελοντές, προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες και θρησκείες. Τρεις ήπειροι μια θάλασσα!


Η 10/05/2015 είναι και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαριότητας, με εθελοντικούς καθαρισμούς να οργανώνονται ανά την Ευρώπη.
Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στο: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.943074385743618&type=1

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου