Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Το «DODEKANISOS PRIDE» σύνδεσε το Βόρειο με το Νότιο Αιγαίο


ρεπορτάζ από το http://www.i-samos.gr/ (Σαμιακή Γνώμη)
''Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο
Πυθαγόρειο της Σάμου τα εγκαίνια με αγιασμό που έκανε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με το υπερσύγχρονο καταμαράν«DODEKANISOS PRIDE»
Η εκδήλωση έγινε παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, τουΑντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, του Έπαρχου Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρου, τωνΔημάρχων Σάμου και Λειψών κκ Μιχάλη Αγγελόπουλου και Φώτη Μάγκου, του πλοιοκτήτη κ.Γιώργου ΣπανούΔημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων καθώς και του Ταξιάρχου της 79 ΑΔΤΕαλλά και του Λιμενάρχη Σάμου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συμβολικό ταξίδι στους Φούρνους και την Πάτμο όπου εκεί οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς των δύο νησιών επεφύλαξαν εντυπωσιακή υποδοχή τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά στο νέο πλοίο και τους επιβαίνοντες, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Η κα Καλογήρου δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση που επιδοτείται ως γραμμή δημοσίου συμφέροντος, αποτελεί «ανάσα» για τους νησιώτες και ειδικά τους κατοίκους των Φούρνων που θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν αυθημερόν στην Ικαρία, αίτημα το οποίο είχαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
«Ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα έχουν τα νησιά μας συνέργιες με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου», σημείωσε.
Ο κ. Κατρακάζος αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα έχει γραμμή για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, καθώς πλέον θα συνδέονται ακτοπλοϊκώς και τα τρία νησιά της, δηλαδή η Σάμος, η Ικαρία και οιΦούρνοι.''
Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφτείτε την ανάρτηση της Σαμιακής γνώμης εδώ

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου