Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μουσικό αφιέρωμα για την Μελίνα Μερκούρη | Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου


“21  χρόνια  χωρίς  Μελίνα…”

Tην Παρασκευή 24 Ιουλίου η Σαμιώτισσα Τίνα Αλεξοπούλου  θα παρουσιάσει το μουσικό αφιέρωμα για την αξέχαστη  Μελίνα Μερκούρη στην Σάμο στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στις 21.00. Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Παρίσι τον Μάρτιο του 2014, στην Νάντη της Γαλλίας αλλά και  στην Αθήνα, το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στην γενέτειρα  της κ. Αλεξοπούλου.
Το αφιέρωμα «21 χρόνια χωρίς Μελίνα…» και την ερμηνεύτρια  έχει τιμήσει ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων απονέμοντας  το βραβείο για την «προσφορά στον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο» από τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Μαρωνίτη,  εγκαινιάζοντας  το ολοκαίνουργιο «Θέατρο Αρχελάου» τον Ιούλιο 2014. Επίσης,  η παράσταση  παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Εικαστικών και Μουσικής Β κ Μ Θεοχαράκη και την προλόγισε   ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης  Αγγελόπουλος.  Την βραδιά αυτή τίμησε με την παρουσία του   ο αδερφός της Μελίνας, κ. Σπύρος Μερκούρης ο οποίος  συνεχάρη θερμά την ερμηνεύτρια.
Η παράσταση αποτελείται από 18 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα  και Γαλλία όπως «Μεσόγειος», «Μέτοικος» του Μουστακί, «Αστέρι μου φεγγάρι μου» , «Σε πότισα ροδόσταμο» του Θεοδωράκη και φυσικά  το τραγούδι που βραβεύθηκε με Όσκαρ «Τα παιδιά του Πειραιά» του Χατζιδάκι. Ανάμεσα από το μουσικό μέρος υπάρχουν ολιγόλεπτα βίντεο που με πολύ συμπυκνωμένο τρόπο παρουσιάζουν τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής της Μελίνας Μερκούρη. Επιπλέον, μικρά κείμενα φωτίζουν την πολύπλευρη  προσωπικότητας της.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε  στις  6 Μαρτίου 2014 ανήμερα της επετείου από τα 20 χρόνια, παρουσία του  Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι,  κ. Θεόδωρο Πασσά. Σε όποιο μέρος κι αν παρουσιάστηκε απέσπασε τις καλύτερες κριτικές . Για την πρεμιέρα στο Παρίσι:
"Η Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο, η συγκινητική Τίνα Αλεξοπούλου, έδωσε ένα υπέροχο αφιέρωμα με μια λαμπερή παράσταση στο ΘέατροLa  Reine Blanche.”    Sylvie Le Moël    http://www.agencebretagnepresse.com/fetch.php?id=33196&title=Gr%C3%A8ce-France 

   "Σ'αυτή την παράσταση  η λαμπερή Τίνα Αλεξοπούλου, τραγουδίστρια, ηθοποιός και χορεύτρια μας έδωσε την      εντύπωση ότι ξαναγεννήθηκε η  Μελίνα Μερκούρη."   Nobert Gabriel       
                                                       http://www.nosenchanteurs.eu/index.php/2014/03/07/hommage-a-melina/
Επίσης για την παράσταση στην Νάντη το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βρετάνης ανέφερε:
«Ο Θρίαμβος της Τίνας Αλεξοπούλου στην Βρετάνη». 
 
        Για την παράσταση στο θέατρο Αρχελάου,  κριτική από την Ειρήνη Αϊβαλιώτου 
        http://www.catisart.gr/index.php/art-collection/2415-l20-r-.html
      " Κατά τη γνώμη μου, από τα πιο προσεγμένα, πλήρη και άξια σεβασμού αφιερώματα στην αξέχαστη ηθοποιό που       έχουν γίνει ποτέ.Η Τίνα Αλεξοπούλου πραγματοποιεί μια παράσταση - κόσμημα, τα δίνει όλα στην ερμηνεία της           και βγάζει από μέσα της τα πιο πηγαία και αυθεντικά συναισθήματα. (…) Οι Γάλλοι την ανακάλυψαν, εμείς              πότε;"
 
Ένα ολιγόλεπτο βίντεο (2:23) με αποσπάσματα της παράστασης και  κριτικές από τους θεατές, σε Γαλλία και Ελλάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=vQvT2rme_1Y&feature=youtu.be

Τραγούδι: Τίνα Αλεξοπούλου  
Πιάνο: Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου
Μπουζούκι/Μπαγλαμά : Πάνος Τσιφτσής
Ακορντεόν: Κωνασταντίνος Μιχαλάκης
Χορογραφία: Έλενα Λιναρδάκη
Σκηνοθεσία: Αγάθη Δαρλάση
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πιερ Μαραβάλ
Φωτογραφίες από την Σάμο για το βίντεο του τραγουδιού « Les Bateaux de Samos”: Νίκος Χατζηιακώβου
Το τραγούδι με φωτογραφίες από την Σάμο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ευχαριστούμε το "Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας Μαίρη Μουζάκη" για την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 
Ώρα:21.00 
Γενική είσοδος: 5 €
Πληροφορίες: 
2273350140 
 

και στο http://www.lifebeat.gr/afieroma-merkouri/

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου