Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικής αγωγής από τη σαμart και τη Θεατρική ομάδα Σάμου


Η σαμart και η Θεατρική Ομάδα Σάμου διοργανώνουν: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Κύκλος βιωματικών σεμιναρίων με θέμα :   ΕΑΥΤΟΣ- ΑΛΛΟΣ ,  ΑΛΛΟΣ ΕΑΥΤΟΣ, ή πως ν' ανακαλύψουμε τον ΑΛΛΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ μέσω της τέχνης του Θεάτρου, από το σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Γιώργο Ζαμπουλάκη.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και μέσω ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών για το σώμα, την ενέργεια και την φωνή, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να  κατανοήσουν  τον εαυτό τους και να διευρύνουν τα εκφραστικά τους  μέσα,  καθώς και την καλύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών του ΑΛΛΟΥ, που είναι η βασική αρχή για τη δημιουργία του ρόλου. Άσκηση και συστηματική μελέτη κειμένων.Ενσωματωμένη εικόνα 1
Σκοπός  του κύκλου σεμιναρίων είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα της δια βίου εκπαίδευσης με στόχο τη βελτίωση της τεχνικής και των δεξιοτήτων, την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την ανεύρεση νέων μεθόδων σκηνικής λειτουργίας.
ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 
Το πρώτο σεμινάριο έχει σαν θέμα του το ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Πως μπορεί κανείς να πλάσει ένα ρόλο και να δημιουργήσει σκηνικές σχέσεις και καταστάσεις χρησιμοποιώντας ουδέτερο κείμενο και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.
Διάρκεια: 12 ώρες
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Το δεύτερο σεμινάριο έχει σαν θέμα του το ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
Δουλειά πάνω στην ποίηση, πως διαβάζουμε και κατανοούμε την ποίηση
μέσω του σώματος μας, διεύρυνση και κατανόηση του ποιητικού μας εαυτού. Χρήση της ποίησης για τη δημιουργία σκηνικής ατμόσφαιρας.
Διάρκεια: 12 ώρες
ΤΡΙΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Θέμα του τρίτου σεμιναρίου είναι το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
Συστηματική δουλειά πάνω σε θεατρικά κείμενα. Δημιουργία ρόλου, μετατόπιση από τον εαυτό στον ρόλο, κατανόηση του άλλου, δημιουργία σκηνικής πράξης.
Διάρκεια: 12 ώρες
ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Θέμα του τέταρτου σεμιναρίου είναι ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.
Δουλειά πάνω στη τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του ΣΟΦΟΚΛΗ, έμφαση στη μουσική, το ρυθμό και την ενέργεια των τραγικών κειμένων. Έρευνα πάνω στο σκηνικό σώμα και την ιδέα για τον άνθρωπο που προτείνει η τραγωδία .
Διάρκεια: 12 ώρες
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Ζαμπουλάκης είναι σκηνοθέτης , καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και μεταξύ 2007-2013 στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως The Royal Holloway College,  University of London, The National Academy of Acting and Mime in Stockholm,The National Academy of Acting in Malmoe Sweden, University of California Davis USA κα.Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει δουλέψει σαν σκηνοθέτης σε θέατρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη μεταξύ αυτών το Εθνικό θέατρο Ελλάδας,Εθνικό Ισλανδίας, Εθνικό Ρουμανίας κα. ¨Έχει ασχοληθεί με  έργα των Αισχύλου, Ευριπίδη, Μπρέχτ, Τσέχωφ, Ιψεν, Χάινερ Μίλλερ, Κολτέζ. Έχει ειδίκευση στην Τραγωδία και τον Μπρεχτ . Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Ερευνητικού θεάτρου Θράκης και συνιδρυτής της καλλιτεχνικής εταιρείας deviant GaZe. Παραστάσεις του έχουν διακριθεί και βραβευτεί στο εξωτερικό όπως: Βάκχες του Ευριπίδη στο Εθνικό Θέατρο Ισλανδίας με το βραβείο καλύτερης παράστασης Βόρειων  Ευρωπαϊκών Χωρών, και η performance Tea Time EUROPE με το Grand Prize στο International Experimental Theatre Festival Man.In.Fest.
Ως τώρα έχουν οριστεί οι πρώτες συναντήσεις:
Σαββάτο 5/12/2015 και 19/12/2015 στις 17:30-20:30
Κυριακή 6/12/2015 και 20/12/2015 στις 10:30-13:30
Τόπος διεξαγωγής:SAMOS SCHOOL OF DANCE Χριστίνα Τσαρδούλια
Κόστος συμμετοχής 25 ευρώ το κάθε διήμερο(6 ώρες).Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο  του σεμιναρίου.
Ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τα 16 άτομα, αν υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές θα δημιουργηθεί άλλη μία ομάδα, οι συναντήσεις της οποίας θα γίνονται Πέμπτη και Παρασκευή απόγευμα ή βράδυ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όσους παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο σεμιναρίων.
Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 6979625577- 6973881956

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου