Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτοβουλία αγάπης για τα μικρά προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο λιμάνι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια πρωτοβουλία αγάπης πήρε ο Δήμος Σάμου την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, για τα μικρά προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο λιμάνι. Με την βοήθεια εθελοντών αλλά και εκπροσώπων του Δήμου, τα παιδιά έφτιαξαν την διακόσμηση του Χριστουγεννιάτικη δέντρου χρησιμοποιώντας ως «πρώτες ύλες» κομμάτια από σωσίβια αλλά και από κουβέρτες πρώτης ανάγκης, μετατρέποντας έτσι τα μέσα διάσωσής τους σε όμορφα στολίδια και δίνοντας ένα συμβολικό μήνυμα αγάπης και ελπίδας. Μαζί με τα μικρά προσφυγόπουλα και τα παιδιά του Συλλόγου «Μέλισσα» που ζωγράφισαν για την αγάπη. Επίσης τα παιδιά είχαν την χαρά να έχουν την κα. Αγγελική Παππά, μια Σαμιώτισσα από τον Μαραθόκαμπο, μια από τις 50 φιναλίστ και μοναδική Ελληνίδα στην κούρσα για την διεκδίκηση του βραβείου Global Teacher Prize. Το βραβείο απονέμει για δεύτερη φορά φέτος το ίδρυμα Varkey Foundation με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, όπως ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κιν Μουν, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τον νικητή.Το βρετανικό ίδρυμα θεσμοθέτησε το Νομπέλ των Εκπαιδευτικών πριν από δύο χρόνια με σκοπό όχι μόνο να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλον τον κόσμο, αλλά και να τιμήσει εκείνον τον εκπαιδευτικό που συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας ενός από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα στον κόσμο - αυτό της διδασκαλίας.
"Είναι σημαντικό την εποχή αυτή, μια Σαμιώτισσα να διακρίνεται στο διεθνές επιστημονικό πεδίο και να διεκδικεί με αξιώσεις μια παγκόσμια διάκριση που αντανακλά και στο νησί μας, δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, η υποψηφιότητα της αποδεικνύει μια ακόμη φορά το πλούσιο έμψυχο δυναμικό που έχουμε, εντός και εκτός Σάμου."

Εκ του Δήμου Σάμου


Σύντομο Βιογραφικό της Αγγελικής Παππά:

Η Αγγελική Παππά είναι καθηγήτρια αγγλικών - ειδική παιδαγωγός, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Είναι ιδρύτρια, υπεύθυνη σπουδών και εκπαιδεύτρια καθηγητών ξένων γλωσσών στο "i love dyslexia"(ILD), τον πρώτο και μοναδικό διεθνώς απόλυτα εξειδικευμένο χώρο βιωματικής και ολιστικής εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Επίσης, είναι ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών σε διεθνή projects στο πανεπιστήμιο Folkuniversitetet στην Uppsala της Σουηδίας. Έχει εργαστεί ως SENCO σε ελληνικό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο IB και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παν/μίου Θεσσαλίας, διδάσκοντας και συγγράφοντας ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Συνεργάζεται με πληθώρα φορέων (πανελλήνια ομοσπονδία γονέων μαθητών με δυσλεξία, ΠΕΚ, σχολικοί σύμβουλοι, Υπουργείο Παιδείας κ.α.) και είναι καλεσμένη σε πολυάριθμες εισηγήσεις στο κομμάτι της ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα. Επιπροσθέτως, συμμετέχει ως εκπρόσωπος της χώρας σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα διεθνή προγράμματα στην καινοτομία στην παιδεία με την ιδιότητα της εκπαιδεύτριας και ερευνήτριας. Τέλος, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διάφορους φορείς και τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης για το σύνολο της καινοτόμας εκπαιδευτικής της συνεισφοράς στη χώρα μας. Όραμα και έργο της είναι η ποιοτική, ολιστική παιδεία για όλους, μέσα από προγράμματα, που καλλιεργούν προσωπικές, κοινωνικές και ψυχονοητικές δεξιότητες ζωής για ανθρώπους, ικανούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου