Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Smart Samos: Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και Δήμου Σάμου για Δράσεις «Έξυπνης Πόλης»


Smart Samos:
Συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου
και  Δήμου Σάμου για Δράσεις «Έξυπνης Πόλης»

Δελτίο Τύπου
Ο Δήμος Σάμου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Μηχανικών και Πληροφοριακών Συστημάτων, Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων, συνεργάζονται για την ανάπτυξη κοινών δράσεων, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης πρωτότυπων  εφαρμογών «Έξυπνων Πόλεων - Smart Cities» στη Σάμο. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Smart Samosς, έγινε στο Βαθύ η πρώτη συνάντηση στελεχών του Δήμου με μέλη της ομάδας εργασίας του Πανεπιστημίου.  Από τη μεριά του Δήμου Σάμου παρέστησαν  ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Αγγελής, o  Διευθυντής του Τμήματος Τοπικής Ανάπτυξης κ. Σταμάτης Τσολακάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού κα. Αγγέλα Καζάκου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής κ. Νέστωρ Παρασκευής, και από τη πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου η ομάδα εργασίας περιλάμβανε την Υπ. Διδάκτωρ Νίκη Κυριακού, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Χριστίνα Θεοχαροπούλου και Νίκο Ζάχαρη, και τον προπτυχιακό φοιτητή Ιωάννη Αλεξίου, υπό το συντονισμό του Διευθυντή του Εργαστηρίου Πληροφοριακού Συστημάτων, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ιωάννη Χαραλαμπίδη.
Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας του έργου και προγραμματισμός των επόμενων δράσεων.  Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε πολίτες της Σάμου για τις δράσεις έξυπνης πόλης, και τα οποία σύντομα θα ανακοινωθούν δημόσια, καθώς και πρωτότυπη εφαρμογή διαχείρισης ζητημάτων πολιτών, υπό ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  Τα επόμενα στάδια της συνεργασίας αφορούν στη μελέτη της τρέχουσας κατάστασης του Δήμου Σάμου, στην ανάλυση διεθνών βέλτιστων πρακτικών και την ανάπτυξη σεναρίων για συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με ορίζοντα την Άνοιξη του 2016. Παράλληλα, αναζητούνται χρηματοδοτικοί πόροι τόσο από εγχώρια όσο και από κοινοτικά προγράμματα, για την υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων με στόχο την παροχή νέων υπηρεσιών σε πολίτες, επιχειρήσεις και επισκέπτες του νησιού.
Η συνεργασία Smart Samos αποτελεί προσφορά του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην τοπική κοινωνία, καθώς όλες οι δράσεις των στελεχών και ομάδων του Πανεπιστημίου γίνονται χωρίς κόστος για τον Δήμο Σάμου.

Επικοινωνία –Πληροφορίες

Νίκη Κυριακού, Υπ. Διδάκτωρ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Καρλόβασι Σάμος, e-mail: nkyr@aegean.gr

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου