Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο Συνδυασμός «Δράση Ενότητα Προοπτική» για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθοκάμπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Συνδυασμός «Δράση Ενότητα Προοπτική» του Δήμου Σάμου εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του, στο σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθοκάμπου καθώς η συνέχιση της λειτουργίας κρίνεται αναγκαία για πολλούς λόγους μεταξύ άλλων:
α. Ο Μαραθόκαμπος έχει καταστεί το αστικό κέντρο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής και δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή.
β. Κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός της περιοχής πολλαπλασιάζετε αφού φιλοξενούνται περίπου 5000 κλίνες τουριστών.
γ. Στο Μαραθόκαμπο λειτουργούν Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, σούπερ μάρκετ και πολλά άλλα καταστήματα.
δ. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν  επιχειρηματικές δραστηριότητες που στηρίζουν την τοπική οικονομία.
ζ. Η ζώνη ευθύνης του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθόκαμπου είναι μεγάλη ενώ και η γεωμορφολογία της περιοχής δυσχεραίνει την αστυνόμευση απομακρυσμένων ορεινών και ημιορεινών χωριών. Η παρούσα αστυνομική δύναμη ούτως ή άλλως  δεν επαρκεί.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλειά μας και την υποβάθμιση μίας περιοχής που ήδη είναι αρκετά υποβαθμισμένη, καθώς με τον προτεινόμενο σχεδιασμό οδηγείται σε περαιτέρω πληθυσμιακή και οικονομική συρρίκνωση.
Καλούμαι το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμου να αντιτεθεί  στην κατάργηση του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος
Ζητάμε:
α. Να γίνει επανεξέταση του σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος και να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
β. Σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες να στηριχτεί περαιτέρω το Αστυνομικό τμήμα και να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, στοιχείο που αποτελεί βασικό συστατικό της οικονομικής ανάπτυξης.
Επίσης καλούμε: 
α. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να άρει άμεσα τον εν λόγω σχεδιασμό.

β. Τον Βουλευτή του Νομού, την Περιφέρεια Β.Αιγαίου, την Αστυνομική Διεύθυνση Β.Αιγαίου και κάθε αρμόδιο φορέα να λάβουν σοβαρά υπόψη την ανησυχία μας και να ενώσει τις δυνάμεις του στην κατεύθυνση της αναστολής του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου