Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Αρχίζει το ματς… για τον Α.Ο ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ


Και ποιος δεν γνωρίζει τα παραπάνω λόγια στο τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη; Ήρθε πλέον η ώρα για τον Πολυκράτη να αγωνισθεί μπροστά στο κοινό του και σε επίσημο παιχνίδι στη Γ΄Εθνική κατηγορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο πρώτος επίσημος αγώνας στη 2η αγωνιστική, αφού ο Πολυκράτης πήρε αναβολή στην 1η αγωνιστική, από την Ε.Ο.Κ για ν’ αγωνισθεί μερικές μέρες αργότερα στην Ιεράπετρα με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

Πολλά γράφηκαν, ακόμα πιο πολλά ειπώθηκαν για την ομάδα του Πολυκράτη που κατά τα 2/3 αποτελείται από νέους παίκτες. Ακόμα και ο προπονητής είναι και αυτός καινούργιος. Η ομάδα συνάντησε πολλές δυσκολίες όσο αφορά τη σύνθεση του ρόστερ και ας μη ξεχνάμε ότι περίμενε μέχρι και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για να κλείσει τις θέσεις, σε μια χρονιά που ως γνωστό ο καθένας λίγο πολύ βιώνει τα οικονομικά προβλήματα. Και από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρούνται και οι ομάδες. Ο Πολυκράτης έριξε κατά πολύ το μπάτζετ, ενώ μείωσε και αρκετά το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας.
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ο Πολυκράτης στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου αντιμετωπίζει την ομάδα της Πεντέλης η οποία είναι πρωτοεμφανιζόμενη στην κατηγορία. Η Πεντέλη την 1η αγωνιστική αντιμετώπισε στην έδρα της τον Ιωνικό Νικαίας, όπου έχασε με 65 – 76. Πολλοί προτού καν αρχίσει το πρωτάθλημα είχαν χαρακτηρίσει αυτόν τον αγώνα ως ντέρμπυ που θα κρίνει ποια ομάδα θα κόψει πρώτη το νήμα της βαθμολογίας.
Το κυριακάτικο παιχνίδι με την Πεντέλη ο Πολυκράτης πρέπει να το δεί σαν τελικό. Ναι μεν είναι νωρίς και δεν έγινε και τίποτα με μία ήττα, αλλά ο Πολυκράτης δυστυχώς αν θέλει να βλέπει με αισιοδοξία την κατηγορία, είναι καταδικασμένος να κερδίζει όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρα του, ανεξαρτήτου δυναμικότητας της αντίπαλης ομάδας. Το βιώσαμε και πέρσι όπου η έδρα ειδικά στον β’ γύρο του έδωσε τις μεγάλες νίκες, ακόμα και στην πρωτοπόρο ομάδα της Ένωσης Ιλίου.
Κυριακή κοντά γιορτή λέει ο λαός… Και γνωστοί πλέον σε όλο το πανελλήνιο για τα φίλαθλα αισθήματά μας, πρώτα για το άθλημα και μετά για την ομάδα του νησιού, οφείλουμε να υποστηρίξουμε την ομάδα, αλλά και να χειροκροτήσουμε τον αντίπαλο. Άλλωστε είναι μια Κυριακάτικη γιορτή να βλέπεις τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο.
Προπονητής: Μιχάλης Θάνος
Μέχρι πέρυσι προπονητής της γυναικείας ομάδας της Αγίας Παρασκευής. Αρκετές επιτυχίες στο βιογραφικό του, γνώστης της κατηγορίας, στα τελευταία 11 χρόνια που εργάζεται έχει πετύχει 7 ανόδους με διαφορετικές ομάδες. Έχει δώσει στην ομάδα την ταχύτητα που της έλειπε, δεν κάνει διακρίσεις παικτών επάνω στη «δουλειά του» και δίνει μεγάλη βαρύτητα στους μικρούς ηλικιακά παίκτες, ώστε ο Πολυκράτης να αποκτήσει πλέον έναν σωστό κορμό για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
Στην ομάδα παρέμειναν: Μίλτος Καποτάς, Μάνος Αντωνούσος, Παναγιώτης Ταγκλής, Λευτέρης Πυργιώτης, Κώστας Σημαντήρας, Κώστας Μιχέλης, Γρηγόρης Τσαπαρίκος.
Στην ομάδα ήρθαν: Αντώνης Τσαρδούλιας (Αναγέννηση Σάμου), Ανδρέας Σπηλιόπουλος (Αετός Καλλιθέας), Ντάρκο Ράλλης (Δόξα Λευκάδας), Νίκος Λαγουδάκης (Διαγόρας Ρόδου), Θανάσης Περρωτής (Αίολος Τρικάλων), Βουγαζιανός Άρης (Αναγέννηση Σάμου), Γιώργος Τοπουζίδης (Γουμέννισα Κιλκίς). Οι Ηλίας Καραντανάς (ΑΣ Πέρα), Σπύρος Κόγκας (Πορφύρας), Σπύρος Καρτσωνάκης (Κορωπί), υπηρετούν τη θητεία τους στη Σάμο και η απόκτησή τους είχε γίνει από τις αρχές του καλοκαιριού.
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής έχει ως εξής
Γ΄Εθνική κατηγορία (2ος όμιλος νότου)
17:00 Λιβαδειά – Κορωπί
17:00 Παναγίτσα – Παπάγου
18:00 Παπάδου Γέρας – Μίλωνας
17:00 Ιωνικός Νικαίας – Εργοτέλης
12:00 Πολυκράτης - Πεντέλη

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου