Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησε τις δράσεις της η «Ακαδημία Πολιτών» στη Σάμο

της Βιολέτας Τριπόδη και του Αλέξη Κομνηνού (24-10-2012, 21:37)



Με την συμμετοχή εξήντα (60) περίπου ατόμων ξεκίνησε την λειτουργία της και στη Σάμο η Ακαδημία πολιτών που δραστηριοποιείται από το 2010 στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Αvνόβερο της Γερμανίας.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης (24/10), στο αμφιθέατρο του επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, μίλησε ο πρόεδρός της, καθηγητής κοινωνιολογίας κ. Ευστράτιος Παπάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμα που είχε για την δημιουργία της Ακαδημίας και εστιάζεται στην τόνωση των κοινωνικών σχέσεων, την ανθρώπινη επικοινωνία αλλά και την εκπαίδευση του πληθυσμού ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου σε ζητήματα κοινωνικού, ψυχολογικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος . Παρόντες ήταν άτομα κάθε ηλικίας ενώ κυριαρχεί η γυναικεία παρουσία αφού οι άνδρες κατείχαν μικρό ποσοστό (επτά στον αριθμό).

Ο κ. Παπάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα "Συντροφικότητα και Νεύρωση", στα πλαίσια της έναρξης των μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Σάμου. 
Οι ομιλίες θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα από 18:00 – 21:00, στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σάμου, που παραχωρήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου. Το τελικό πρόγραμμα των διαλέξεων και ομιλιών, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις ερχόμενες ημέρες. Σημαντική ήταν η πρόταση του προέδρου της Κοινωνίας Πολιτών καθηγητού κ. Ευστρατίου Παπάνη, να δοθεί ένα ποσό (συγκεκριμένα 500 ευρώ), από τα δίδακτρα που καταβάλλονται στην Ακαδημία Πολιτών, στη σχολική επιτροπή για την θέρμανση των αιθουσών του Λυκείου.

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 80 ευρώ για όλες τις διαλέξεις (σημείωση samosbook: αυτό μεταφράζεται σε 3 ευρώ την διάλεξη, όσο δηλαδή κοστίζει ένας φρέντο καπουτσίνο...γλυκός!!!) με μοναδική εξαίρεση τη Λευκωσία (200 ευρώ το χρόνο λόγω αυξημένης δαπάνης μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτών).

Συνεχίζονται οι εγγραφές στις ακόλουθες πόλεις ή περιοχές: Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Σκόπελος, Σκιάθος, Φάρσαλα, Μόλυβος, Μυτιλήνη, Άστρος Κυνουρίας, Χίος, Ηράκλειο Κρήτης, Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, Καβάλα, Άρτα, Χαϊδάρι Αττικής, Ωραιόκαστρο, Καλαμάτα, Κως, Ξάνθη, Αλιβέρι Εύβοιας, Αλεξανδρούπολη Μαγούλα-Ελευσίνα, Έδεσσα, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Κέρκυρα, Δήμος Στροβόλου Λευκωσίας, Αννόβερο Γερμανίας, Κέντρο της Αθήνας, Αγρίνιο, Πάτρα, Ναύπλιο, Άργος, Βόλος, Δράμα, Σάμος κ.α.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ μπορούν να γίνουν εγγραφές και στη Γραμματεία της Ακαδημίας των Πολιτών στο τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 22510-54739 και στα κινητά με αριθμούς κλήσης:   6970069007 και   6981067776. αλλά και στο email: academy@aigaion.org.

Τα στοιχεία που απαιτούνται σε κάθε αίτηση είναι:
Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνα και email επικοινωνίας, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, ΑΦΜ (για την έκδοση της απόδειξης) και πιστοποιητικά έκπτωσης (κάρτα ανεργίας, φοιτητική ταυτότητα, βεβαίωση πολυτέκνων κλπ).

Κάθε σύλλογος, εφόσον ενδιαφέρεται για εγγραφή των μελών του, δικαιούται εκπτώσεως της τάξεως του 50%.


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου