Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου από το Κέντρο μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο καιρό, προς μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε για κάποια κακόβουλα σχόλια εις βάρος της εταιρείας καθώς και συνεργατών μας.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και κυρίως με σεβασμό στους κατοίκους της περιοχής μας, ενημερώνουμε τα εξής:

·        Το Κέντρο Μάθησης & Πολιτισμού Αιγαίου σύμφωνα με το καταστατικό του μπορεί να παρέχει εκπαίδευση και συμβουλευτική σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις, οργανισμούς (δημόσιους ή ιδιωτικούς), και να συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με οποιοδήποτε άλλο άτομο-επαγγελματία ή εταιρεία.

·        Η δράση μας δεν περιορίζεται μόνο στη Σάμο. Τα έσοδα της εταιρείας (ευτυχώς) προέρχονται και από άλλες περιοχές, για εργασίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας για λόγους δεοντολογίας αλλά και γιατί, δεν είμαστε υποχρεωμένοι. Είναι όμως στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να μας ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

·        Ιστοσελίδα αποκτήσαμε τον Μάιο του 2009, οπότε είναι λογικό να μην υπάρχουν διαδικτυακά στοιχεία για δραστηριότητες πριν από αυτή την περίοδο.

·        Σχετικά με τον κο Αθανασόπουλο που είναι και ο Ιδρυτής του «Κέντρου Μάθησης» σας ενημερώνουμε ότι διατηρεί ακόμη και σήμερα ατομική επιχείρηση την Εnersis (διακριτικός τίτλος) - με έδρα την Αθήνα. Αντικείμενό της η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, τις οποίες και παρέχει εδώ και 16 χρόνια (δηλαδή πολύ πριν από το 2006 που επέλεξε να κατοικήσει στη Σάμο). Η Σάμος δεν αποτελεί μόνιμο τόπο διαμονής του καθώς απαιτείται να ταξιδεύει συχνά σε Αθήνα, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη και Πελοπόννησο για ανάπτυξη εργασιών. Αυτό έφερε εκτός των άλλων και τη συνεργασία με τους γειτονικούς μας Δήμους για τις οποίες όλα τα στοιχεία και οι συμβάσεις που συνήψε η εταιρεία είναι αναρτημένες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου. Οι εργασίες αυτές ανατέθηκαν στην εταιρεία, όπως έχει το δικαίωμα βάσει νόμου να πράττει κάθε επιχείρηση, συνάπτοντας αντίστοιχες συμβάσεις. Δεν επιλέχθηκε η εταιρεία βάσει του πτυχίου του διευθυντή, καθώς δεν έγινε καμιά πρόσληψη βάσει πτυχίων, ούτε υπάρχει υπαλληλική σχέση. Βεβαίως, ως εταιρεία θα μπορούσε να μας έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε εργασία από τους Δήμους, κάνοντας χρήση του «αναγνωρισμένου» πτυχίου εκάστου των συνεργατών μας. Σημειωτέον ότι, ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος κατέχει  δίπλωμα και μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (DMS, MBA) από το Kingston University και δεν χρειάστηκε να τα αναγνωρίσει στο ΔΟΑΤΑΠ καθώς δεν ήταν και δεν είναι στις φιλοδοξίες του να προσληφθεί στο Δημόσιο. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας με Αριθμό Μητρώου: ΕΑ 20290 καθώς και από τον Ο.Α.Ε.Δ με ΚΩΔΙΚΟ ΑΜΕΛ:1953842905. Επίσης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (B.Sc. in Counselling Psychology) του Πανεπιστημίου American Liberty. Το σημαντικότερο είναι ότι διαθέτει μεγάλη εμπειρία (πάνω από 4.500 πιστοποιημένες ώρες) για συμβουλευτική και εκπαίδευση σε μεγάλες επιχειρήσεις και ότι όλα αυτά τα χρόνια εργάζεται έντιμα. Έχει δε στηρίξει πολλές εθελοντικές προσπάθειες στην ευρύτερη περιοχή μας, με προσωπική εργασία.

·        Σχετικά με την Ακαδημία των Πολιτών δεχτήκαμε πρόταση για τη δημιουργία τμήματος επιμόρφωσης και στη Σάμο. Αποτελούσε αίτημα πολλών Σαμίων (και όχι μόνο) που σεβαστήκαμε και υποστηρίξαμε.

Σημείωση: Για την ποιότητα και αποδοτικότητα της δουλειάς μας, αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα πρακτικά αποτελέσματα. Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε το έργο για την Τουριστική Προβολή των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το οποίο στηρίχθηκε στο Επιχειρησιακό Σχέδιο - μελέτη που εκπονήσαμε και για το οποίο οι δύο δήμοι θα λάβουν από το ΕΣΠΑ το ποσό των 192.000 ευρώ.

Τέλος για όσους επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα http://www.lml.lse.ac.uk/cadic/page11/page16/page16.html ώστε να ενημερωθούν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CADIC(Cross-Organisational Assessment and Development of Intellectual Capital) που στηρίζεται από 4 μεγάλα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και για το οποίο είμαστε αποκλειστικοί partners στην Ελλάδα.

Το δελτίο τύπου αυτό, αποτελεί τη μόνη απάντηση και δεν σκοπεύουμε να επανέλθουμε. Διατηρούμε ωστόσο κάθε μας νόμιμο δικαίωμα έκφρασης.

Σάμος, 29 Οκτωβρίου 2012
 ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ &
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου