Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

210 ΚΑΛΛΟΝΕΣ ΣΤΟ AUTO-MOTO ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΣΑΜΟΥ


210 ΚΑΛΛΟΝΕΣ ΣΤΟ AUTO-MOTO ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΣΑΜΟΥ

(γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου)

210 εκθαμβωτικές παρουσίες. Άλλες νέες κι άλλες, τόσο όμορφες και λαμπερές σα να μην πέρασε καθόλου ο χρόνος από την στιλβωμένη τους επιφάνεια. Μερικές, πολύ φανταχτερές με χρώματα ιριδίζοντα στον ήλιο κι άλλες, υπέρκομψες και αριστοκρατικές μες την απλότητα της κλασικής φινέτσας. Όλες τους καλοδιατηρημένες, φανερά «αγαπημένες» από εκείνους που τις φροντίζουν με μεράκι, επενδύοντας σε κόπο, χρόνο και προσωπική ενασχόληση για να τις κρατούν πανέμορφες κι ελκυστικές!

Τα μάτια των χιλιάδων θεατών, τις χάιδευαν νωχελικά. Άλλοι, πιο τολμηροί, αποτολμούσαν να τις αγγίξουν. Να αναζητήσουν μια βόλτα στον ήλιο, συντροφιά τους. Κι άλλοι, απλά τις φωτογράφιζαν, τις θαύμαζαν, τις ερωτεύονταν.

Ήταν όλες τους, μία προς μία! Απαστράπτουσες Alfa Romeo και Lancia, υπέροχες Ferrari και Jaguar, θρυλικές MG, Porsche και Triumph. Από τζιπάκια Willys με πολυβόλα-ενθύμια του πολέμου, Σκαραβαίο cabrio του 1949,  Caiser της δεκαετίας του 1950, Citroen 2CV του 1960, Fiat Neckar ως Mitsubishi RS, Toyota Starlet, Volkswagen, Subaru αλλά και μια εκπληκτική Mercedes cabrio CL.

110 τετράτροχες καλλονές σε πλήρη παράταξη, δίπλα σε 100 δίτροχες και θορυβώδεις «κυρίες» των δρόμων, γεννημένες για πολλά γκάζια: Από Zundapp με τρίκυκλο (ξεχασμένη στη Σάμο από τους χιτλερικούς), απίστευτης ομορφιάς συλλεκτικές ΒΜW με καλάθι -της δεκαετίας του 1950, Jacks καλοδιατηρημένες, ως και βέσπες-σκέτα καλλιτεχνήματα, σύγχρονες και δυνατές Yamaha, Honda, BMW, Suzuki, Kawasaki, κ.α.
Δυόμιση χιλιάδες και πλέον λάτρεις των δίτροχων και τετράτροχων καλλονών, πέρασαν όλο το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουνίου θαυμάζοντάς τις, στην πρώτη εκθεσιακή εκδήλωση AUTO MOTO Καρλοβάσου Σάμου, που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία  ο Σύλλογος Drift Σάμου με την συμμετοχή του Moto Club  του Vespa Club και των Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου.


Επόμενο βήμα αυτής της διοργάνωσης; Πιθανόν ένας αγώνας, όπου όλες οι «αγαπημένες κυρίες» των δρόμων, θα δείξουν πως κάποτε γεννήθηκαν για να ξεπεράσουν τα όρια, αλλά και να αγαπηθούν επί μακρόν…






Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου