Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Προαστιακός για όλα τα γούστα - Παραλήρημα χιλιομέτρων το Σαββατοκύριακο στην Σάμο


Προαστιακός για όλα τα γούστα.

Παραλήρημα χιλιομέτρων το Σαββατοκύριακο στην Σάμο. 

Ο προαστιακός ανακοινώνει πλήθος νέων διαδρομών και σας περιμένει. Επιβιβαστείτε σε όποιο σταθμό θέλετε με μοναδικό εισιτήριο την καλή σας διάθεση.
Εκκίνηση 18:00 το Σάββατο από την πλατεία Καρλοβάσου.

Το πρόγραμμα έχει ώς εξής:

18:00 - Πλατεία Καρλοβάσου - Ποτάμι - Πλατεία Καρλοβάσου

19:30 - Πλατεία Καρλοβάσου - Αγιος Δημήτριος - Λεπροκομείο - Λιμάνι - Φάρος - Πλατεία Καρλοβάσου

21:00 - Πλατεία Καρλοβάσου - Πλατεία Κοντεΐκων (Στάση για τσιμπολόγημα και παγωμένη μπύρα) - Πλατεία Καρλοβάσου

23:30 - Tour de Karlo - Μικρή νυχτερινή βόλτα στο νέο και μεσαίο Καρλόβασι.

00:30 - Tour de Samos (Μεγάλος γύρος) - Πλατεία Καρλοβάσου - Αγ. Θεόδωροι - Όρμος Μαραθοκάμπου - Κουμέϊκα - Πύργος - Σπαθαραίοι - Ηραίον - Πυθαγόρειο - Βαθύ - Κοκάρι - Πλατεία Καρλοβάσου

6:00 - Tour de Samos (Μικρός γύρος) - Πλατεία Καρλοβάσου - Πύργος - Πυθαγόρειο - Βαθύ - Κοκάρι - Πλατεία Καρλοβάσου

10:00 - Πλατεία Καρλοβάσου - Κοκάρι - Πλατεία Καρλοβάσου

12:30 - Πλατεία Καρλοβάσου - Βοτσαλάκια - Λιμνιώνας - Πλατεία Καρλοβάσου (Στην υπέροχη παραλία του Λιμνιώνα θα έχει στάση για ουζάκι και βουτιά)

17:30 - Πλατεία Καρλοβάσου - Άγιος Κωνσταντίνος - Πλατεία Καρλοβάσου (Εύκολη διαδρομή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να βγουν από τα όρια του Καρλοβάσου)

19:00 - Πλατεία Καρλοβάσου - Ποτάμι - Κλείσιμο
Το ποτάμι είναι τερματικός σταθμός του προαστιακού και θα ακολουθήσει χαλαρή live μουσική με νυχτερινό μπανάκι.



Οδηγίες:
1. Όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει όλο το 24ωρο.
2. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει κάποια από τις διαδρομές ή και κάποιες από αυτές είτε συνεχόμενες είτε σπαστές.
3. Μπορεί επίσης να μας περιμένει σε κάποιο από τα σημεία που θα περάσουμε και να ποδηλατίσει μαζί μας για όσα χιλιόμετρα θέλει.
4. Πολλοί μπορείτε να έρθετε μόνο στα διαλείμματα απλά να μας δείτε.. χαχα

Προσοχή: Για τις νυχτερινές διαδρομές οι ποδηλάτες πρέπει να έχουν σταθερό φως μπροστά, κόκκινο φως (να αναβοσβήνει) πίσω και να φορούν κίτρινο γιλέκο με ανακλαστικές λουρίδες
Καλή η διασκέδαση αλλά προέχει η ασφάλειά μας.
Καμία διαδρομή δεν θα ξεκινήσει πριν την αναγραφόμενη ώρα.

Η συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα δεν είναι αγώνας, αλλά μια ποδηλατική γιορτή. Είτε είσαι νέος στον χώρο του ποδηλάτου είτε είσαι ήδη μυημένος, η γιορτή αυτή έχει να σου δώσει νέα πράγματα.
Ο νέος ποδηλάτης θα βρεθεί σε μία παρέα και είναι στο χέρι του να οργανωθεί και να συμμετέχει και σε άλλες βόλτες στο μέλλον.
Ο μέσος ποδηλάτης θα μπορέσει να δοκιμάσει να κάνει περισσότερα χιλιόμετρα. Με την παρέα τα χιλιόμετρα βγαίνουν πιο εύκολα.
Ο μυημένος χρόνια ποδηλάτης μπορεί να στοιχηματίσει με τον εαυτό του και να δοκιμάσει να ξεπεράσει για λίγο ή για πολύ τα όρια του.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Στις νυχτερινές βόλτες όλοι οι ποδηλάτες θα είναι έμπειροι και με πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους. Παρόλα αυτά θα υπενθυμίσω ότι πρέπει να έχετε μαζί σας τουλάχιστον ένα αντιανεμικό ή ποδηλατικά μανίκια. Οι καταβάσεις από τα βουνά σε συνδυασμό με την υγρασία, την χαμηλότερη θερμοκρασία (από την ημέρα) αλλά και την κούραση μετά από κάποια αρκετά χιλιόμετρα δίνουν μια αίσθηση κρύου στο σώμα μας. Καλό είναι λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για τα ρούχα που θα έχουμε μαζί μας.

Σημαντικός παράγοντας: ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Για κάποιον που απλά θα κάνει μια αθλητική δραστηριότητα του επιπέδου που έχει συνηθίσει οι συμβουλές δεν μπορεί να είναι πολλές μιας και έχει δοκιμάσει και ξέρει. Για κάποιον όμως που θέλει να δοκιμάσει το κάτι ή το πολύ παραπάνω καλό είναι λάβει υπόψιν του τα παρακάτω.
Η προηγούμενη ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική στο θέμα της διατροφής.
1. Μην παραλέιψετε γεύματα και μην κάνετε δίαιτα. Τσιμπήστε το κάτι παραπάνω από τις άλλες ημέρες.
2. Πίνετε πολλά υγρά. Προσοχή.... Δεν εννοώ μπύρες και ποτά που οι περισσότεροι Θα σκεφτήκατε. Πίνετε νερό. Τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά καλό είναι να καταναλώνεται μέχρι και 3 λίτρα την προηγούμενη ημέρα. Θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την αφυδάτωση και τις κράμπες.

Την ημέρα της αθλητικής μας δραστηριότητας τρώμε ένα καλό πρωινό. Προσοχή, όχι διαφορετικό από τις συνήθειές μας καθώς αυτό είναι επικίνδυνο να ερεθίσει το στομάχι μας και να έχουμε αρνητικά αποτελέσματα.
Δεν ξεχνάμε να πίνουμε υγρά. Ενα τουλάχιστον μπουκάλι με νερό να έχετε οπωσδήποτε πάνω στο ποδήλατο το οποίο και θα γεμίζετε τακτικά.
Καλό θα είναι μαζί σας να έχετε μπάρες δημητριακών που είναι ελαφριές αλλά και θρεπτικό σνακ για την διάρκεια της προπόνησης-βόλτας-υπερβολής-.....

ΚΡΑΝΟΣ: Σημαντικότατο. Απαραίτητο. Μην το υποτιμάτε και μην φοβάστε αν σας χαλάσει το μαλλί. Το καπελάκι μας δίνει καλό στυλ αλλά δεν μας προστατεύει. Στο event αυτό Θα θέλαμε να είναι υποχρεωτικό αλλά είστε μεγάλοι και υπέυθυνοι για να σας υποχρεώσουμε να το φορέσετε. Εμείς απλά προτείνουμε με βάση την εμπειρία μας και τα παθήματά μας. Η απόφαση είναι δική σας.

Τέλος ζητάμε από όλους σας να φέρετε την καλή σας διάθεση. Να ξεχάσετε τις υποχρεώσεις σας για λίγες ώρες και να απολαύσετε την βόλτα σας παρέα με φίλους και γνωστούς.




Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου