Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Θερινά σεμινάρια μουσικής-χορού « Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα » | ΛΕΙΨΟΙ 22-26 ΙΟΥΛΙΟΥ

                                                
                                                                                              
                                                  
                                                                                                          
                                                                      

Η Α.Μ.Κ.Ε «Παραμεθόριος Δράση» ιδρύθηκε το 2011 ως πολιτιστικό κέντρο μελέτης, προστασίας και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς .Η αξιοποίηση αυτή περιλαμβάνει την πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα μελέτη, καλλιέργεια και διδασκαλία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της (δημοτική, λαϊκή, λόγια και εκκλησιαστική) καθώς και τη μελέτη τόσο συγκριτικά όσο και επαγωγικά των μουσικών πολιτισμών του ευρύτερου μεσογειακού και βαλκανικού χώρου. Βασικό στόχο της «Παραμεθορίου Δράσης» αποτελεί η προώθηση παραδοσιακών και πειραματικών μορφών μουσικής και χορευτικής έκφρασης και η δημιουργία προτάσεων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλους τους τομείς της τέχνης.

Στηριζόμενη στους παραπάνω καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς άξονες η εταιρία διοργάνωσε τον Αύγουστο του 2011 τα αφιερωμένα στην μουσική παράδοση των Δωδεκανήσων θερινά σεμινάρια «Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα» στα οποία δίδαξαν σημαντικοί καλλιτέχνες της δωδεκανησιακής μουσικής, ενώ παράλληλα λειτούργησε και τμήμα μουσικής τεχνολογίας.

Τα δεύτερα θερινά σεμινάρια «Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα II» διεξήχθησαν τον Ιούλιο του 2013 και κάλυψαν ένα μεγαλύτερο εύρος μουσικών παραδόσεων από την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο.

Τα θερινά σεμινάρια «Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα ΙΙΙ» πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 στο Αγαθονήσι και πλαισιώθηκαν από διευρυμένη ομάδα καταξιωμένων δασκάλων της παραδοσιακής μουσικής και χορού.

Φέτος «Οι τέχνες στα Δωδεκάνησα IV» θα διεξαχθούν από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου στους Λειψούς, φιλοδοξώντας να ταξιδέψουν μελλοντικά σε όλα τα Δωδεκάνησα. Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές μουσικής και χορού όλων των ηλικιών και επιπέδων. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

Σεμινάριο Μουσικών Οργάνων
Βιολί - Μανώλης Κόττορος
Σαντούρι - Αρετή Κετιμέ
Λαούτο - Χρήστος Ζώτος
Κιθάρα - Αποστόλης Καρποντίνης
Κρουστά - Μανούσος Κλαπάκης
Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών
Βαγγέλης Δημούδης 23-25/7

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:



Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου