Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η έκθεση φωτογραφίας '142' του Χρυσόστομου Γαλαθρή πάει Μυτιλήνη


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πολιτισμός», η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εγκαινιάζει στο Αρχοντικό Γεωργιάδη έκθεση φωτογραφίας του εκ Σάμου ορμώμενου Χρυσόστομου Γαλαθρή με τίτλο «142».

Πρόκειται για μία έκθεση, της οποίας φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά «Φωτογράφος» και «Athens Voice», καθώς και στο «Art core Magazine.gr». Για πρώτη φορά η έκθεση «142» ταξιδεύει στο Βόρειο Αιγαίο και στη Λέσβο, ζωντανεύοντας την περίοδο βιομηχανικής και αστικής άνθισης της ιστορικής πόλης του Καρλοβάσου της Σάμου, και φιλοξενείται στην επιβλητικότητα ενός παλιού Αρχοντικού, που «μπλέκει» την αρχιτεκτονική των 2 νησιών του Βορείου Αιγαίου, Σάμου και Μυτιλήνης.

Η έμπνευση για την έκθεση «142» γεννήθηκε μέσα από προσωπικά βιώματα του καλλιτέχνη, ο οποίος ζει σε μια πόλη με παρόντα και έντονα τα σημάδια του ακμαίου παρελθόντος, παρατηρώντας από παιδί δεκάδες παλιά αρχοντικά και βυρσοδεψία σε παρακμή, έτοιμα να καταρρεύσουν και να πάρουν μαζί τους τις αναμνήσεις και τις ιστορίες τους. Με αυτό το υλικό, άψυχο και έμψυχο, προσπαθεί να αποτυπώσει, να αναπλάσει σκηνές από ένα παρελθόν που έχει σαφείς αναφορές στην περίοδο της ακμής της πόλης του. Άνθρωποι από το χθες παρουσιάζονται ζωντανοί, άφθαρτοι, σχεδόν αθάνατοι, περισσότερο μνήμες παρά σάρκα, μέσα σε χώρους φθοράς και εγκατάλειψης. Το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει ο Χρυσόστομος Γαλαθρής είναι η επιμονή της μνήμης να επανέρχεται σε πείσμα του χρόνου, της φθοράς και της παρακμής.


Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό 18 – 26 Απριλίου 2015, καθημερινά 18:00’ – 21:00’, με ελεύθερη είσοδο. 

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου