Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ο νέος χάρτης της Σάμου από την εταιρεία 'Terrain' με φωτογραφίες του Νίκου Χατζηιακώβου


O νέος χάρτης της Σάμου από την εταιρεία χαρτών στην Ελλάδα 'Τerrain' του Στέφανου Ψημένου... εμπλουτισμένος με  φωτογραφίες του Νίκου Χατζηιακώβου είναι γεγονός.

Είναι αδιάβροχος και δεν σκίζεται. Μπορείτε να τον διπλώσετε και να τον ξεδιπλώσετε χιλιάδες φορές, μπορείτε να τον διπλώσετε με διαφορετικό τρόπο από τον προκαθορισμένο, μπορείτε να τον βουτήξετε στη θάλασσα, να τον αφήσετε στη βροχή. Ο χάρτης αυτός δεν θα πάθει τίποτα!

Είναι η πρώτη φορά που χαρτογραφείται πλήρως η ακτογραμμή του νησιού. Η δουλειά αυτή έγινε με το ειδικά εξοπλισμένο χαρτογραφικό σκάφος της TERRAIN, και ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμα. Έτσι, μπορείτε να δείτε όλες τις παραλίες του νησιού, ακόμα και την πιο μικρή αμμουδιά! Και μάλιστα, σημειώνονται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε παραλίας: αν είναι αμμουδερή ή βοτσαλένια, αν έχει φυσική σκιά από δέντρα, αν έχει νερό, αν έχει beach bar ή οργανωμένα θαλάσσια σπορ, αν ο βυθός μπροστά της είναι αμμώδης ή βραχώδης (για να ξέρετε που θα ρίξετε άγκυρα).

‘Έχει το πλουσιότερο οδικό δίκτυο.

Αποτυπώνει για πρώτη φορά τα μονοπάτια του νησιού, με απόλυτη ακρίβεια αφού τα περπάτησαν ένα ένα οι χαρτογράφοι της TERRAIN. Όλα τα μονοπάτια είναι χιλιομετρημένα για να μπορείτε να υπολογίσετε τον χρόνο πορείας σας, και επίσης υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές για τα 6 σημαντικότερα μονοπάτια του νησιού στην πίσω όψη του χάρτη (ανάμεσά τους, και οι δύο αναβάσεις στον Κέρκη, την ψηλότερη κορυφή της Σάμου).

Αποτυπώνει τα αναρριχητικά πεδία.

Έχει λεπτομερή χάρτη της πόλης της Σάμου.

Κλίμακα: 1:50.000
Έκδοση: 2η έκδοση / Απρίλιος 2015
Λιανική τιμή: 5.95 €

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου