Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Διδακτική Επίσκεψη ‘project’ του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ Σάμου στον Samos Fm 97.7


Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 η μαθητική ομάδα του μαθήματος ‘Ερευνητική Εργασία – Project’ της Α’ τάξης του «Μαυρογένειου» Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, με συντονιστή τον εκπαιδευτικό Ευθύμιο Ευαγγέλου, επισκέφθηκαν τον Ραδιοφωνικό Σταθμό ‘Samos Fm 97.7’, στο πλαίσιο εργασίας που υλοποιούν με θέμα το ραδιόφωνο.

Την εκπαιδευτική ομάδα ξενάγησε στο στούντιο του ‘Samos Fm 97.7’ ο δημοσιογράφος Ιπποκράτης Χατζημανώλης, ο οποίος ανέλυσε διάφορα τεχνικά θέματα λειτουργίας του ραδιοφώνου.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς, σε συζήτηση που είχε με την ομάδα, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του ραδιοφώνου (κρατική και ιδιωτική ραδιοφωνία), ενώ εξιστόρησε και τη σειρά έναρξης λειτουργίας των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών του νησιού μας.

Εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές, η ανάλυση του κ. Σβαρνιά, για την τεχνολογική εξέλιξη του ραδιοφώνου, αφού στους περισσότερους είναι άγνωστη η χρήση του βινυλίου. Έγινε συζήτηση για τη μετάβαση από το βινύλιο στα cd και από τα mini disc στα mp3, καθώς και για την εξέλιξη των ραδιοφωνικών εκπομπών τόσο των μουσικών όσο και των δημοσιογραφικών.

Ο συντονιστής εκπαιδευτικός και οι μαθητές, ευχαριστούν θερμά τους κυρίους Σβαρνιά και Χατζημανώλη για την υποδοχή στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Samos Fm 97.7’ και για την ενδιαφέρουσα συζήτηση που έδωσε πολλές χρήσιμες πληροφορίες στην ομάδα.


Να σημειωθεί ότι η μαθητική ομάδα ‘project – ραδιοφώνου’ του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου, στο πλαίσιο προγράμματος επαγγελματικής σταδιοδρομίας που υλοποιεί σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ ΔΙΔΕ Σάμου, πραγματοποιεί μουσικές εκπομπές στο ίντερνετ, καθημερινά 4 το απόγευμα με 8 το βράδυ, μέσω της πλατφόρμας www.e-radio.gr στο ‘Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου Radio’. 

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου