Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Καθάρισαν τη παραλία της Μουρτιάς - Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου - Let's do it Greece 2015


Τη Κυριακή 26 Απριλίου 2015 εθελοντές κάθε ηλικίας σε Ελλάδα και Κύπρο συμμετείχαν μαζικά στη δράση Let's do it Greece - Cyprus και καθάρισαν πόλεις, χωριά, βουνά, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες και βυθούς.


Φέτος οι εθελοντικοί υποβρύχιοι καθαρισμοί ξεπέρασαν τους 20, σε μια μόλις μέρα, κατατάσσοντας την 26 Απριλίου ως το μεγαλύτερο υποβρύχιο καθαρισμό στην Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε να καθαρίσει το βυθό και της Μουρτιάς.
Με πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά απάλλαξαν τη παραλία και το πευκοδάσος από κάθε λογής σκουπίδι. Η συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού τοπικό τμήμα Σάμου και των εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τους μαθητές τους και τις οικογένειες τους, έκαναν τη διαφορά.
Οι 20 αυτοδύτες μαζί με δυο ελεύθερους δύτες, δούλεψαν συστηματικά υποβρυχίως για περισσότερο από μια ώρα στο κόλπο της Μουρτιάς. Παράλληλα ολιγομελείς ομάδες δυτών κατέπλευσαν στις απομονωμένες παραλίες Αμμουδίτσα και Βαθύρεμα. 


Οι εθελοντές έφεραν στην επιφάνεια 35 διάτρητους σάκους γεμάτους με πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, πεταμένα είδη αλιείας, συσκευασίες φαγητού, μια μπαταρία σκάφους και ρόδες. Από τις μικρές παραλίες ξέθαψαν 5 πλαστικές βάρκες, ανέσυραν 19 σωσίβια και μάζεψαν εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια. 


Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχε η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας – Αρχιπέλαγος, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Βαθέος Σάμου, ο Δήμος Σάμου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 


Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ευχαριστεί τη Sanitas για την υποστήριξη της δράσης, τα καταστήματα Γεωργικά Εφόδια ΙΑΜΒΗ και ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (Πνευματικάκης Μιχαήλ) για τη προσφορά των διάτρητων σάκων που χρησιμοποιήθηκαν υποβρυχίως.
Το βίντεο της δράσης: https://www.youtube.com/watch?v=geMDAKaX3uU
Περισσότερες φωτογραφίες στο: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.936471206403936&type=1


Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου