Σάββατο 30 Απριλίου 2011

18 φωτογραφίες από το ανοιξιάτικο Κοκκάρι Σάμου




















φωτογραφίες-επεξεργασία: Nick Tsoulontino

Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΥΜΕ



     Είναι γνωστή σε όλους τους κατοίκους(και όχι μόνο σ΄ αυτούς δυστυχώς), η εικόνα της προκυμαίας της πρωτεύουσας. Μια εικόνα που την απαρτίζουν απαστράπτουσες λαμαρίνες απ΄ άκρου εις άκρη, πρόχειρα κλεισμένα ορύγματα και μαζί ασύδοτη κυκλοφορία οχημάτων, ακόμα και στα πεζοδρόμια. Από την άλλη φορτηγά σε πλατείες και πεζοδρόμια ξεφορτώνουν κυρίως σε ώρες αιχμής, όταν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της απολαμβάνουν τον καφέ και τα μικρά παιδιά το παιχνίδι τους.
        
Είναι εντελώς απίθανο τέτοια κατάσταση, τέτοια αυθαιρεσία, τέτοια εικόνα τελικά, να υπάρχει σε άλλη πόλη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών, των επονομαζόμενων του «τρίτου κόσμου». Και η κατάληξη αυτού του ανεκδότου είναι, πως η πόλη αυτή είναι και... τουριστική! Κατάληξη με την οποία όμως κανείς δεν μπορεί όσο κι αν θέλει, να γελάσει. Και δεν μπορεί να το κάνει, ούτε από άποψη λειτουργίας της πόλης, ούτε από πλευράς τουριστικής εκμετάλλευσης, ούτε κυρίως από αισθητικής άποψης. Και βέβαια κάτι πρέπει να γίνει.


ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:

_Με την στάθμευση των κάθε είδους και αριθμού τροχών οχημάτων.
_Με τις αυτοσχέδιες φιγούρες των δικυκλιστών και την ηχητική τους «τρομοκρατία».
_Με τα φορτηγά που καμία θέση δεν έχουν σε πλατείες και πεζοδρόμια.
_Με την κίνηση δικύκλων πάσης φύσεως, επαγγελματικών και μη επί πεζοδρομίων.
_Με την ευταξία των χώρων της παραλίας και την απόθεση απορριμμάτων ή άλλων περιττών.
_Με την περιποίηση των «χώρων ευθύνης» κάθε επιχείρησης, γιατί αυτή πρώτιστα αφορά.
_Με την αστυνόμευση όλων αυτών και την εφαρμογή νόμων και κανονισμών σε μόνιμη βάση κι όχι περιστασιακά.
      
     Εμείς σαν ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ δεν έχουμε αυταπάτες, ότι μπορεί η Λιμενική Αρχή, με την υπηρεσιακή της δυνατότητα, αλλά και εκ της φύσεως του αντικειμένου της, να ελέγξει πέραν όλων των άλλων και την αισθητική πλευρά, του καλύτερου και πλέον προβεβλημένου κομματιού της πρωτεύουσας του νησιού.
     
     Χωρίς να αγνοούμε τα υπόλοιπα σημεία της πόλης και του νησιού ευρύτερα, ούτε και τα προβλήματα που υπάρχουν, θεωρούμε ότι η σωτηρία-στην ουσία- της πρωτεύουσας, η αξιοπρέπεια και ο πολιτισμός της, έχει να κάνει με την προκυμαία της. Εκεί χτυπά η καρδιά της, εκεί προβάρει τα καλά ή τα κουρέλια της, εκεί είναι που ο «φλοίσβος φιλεί την λατρεμένη του άμμο...»όπως λέει ο ποιητής.
     
     Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης αλλά κυρίως τους πολίτες της, να βοηθήσουν στην βελτίωση της απαράδεκτης, καθ΄ όλα, εικόνας της,  για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες της  επιδεικνύοντάς την με περηφάνεια κι όχι με ντροπή.

                ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

πηγή: http://ypotinousa.blogspot.com/

ΟΛΗ η συνέντευξη τύπου των Άγγλων επενδυτών για το Μερτζίκι {ΒΙΝΤΕΟ}


Την Τετάρτη 27-4-2011 παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από τον
εκπρόσωπο της Αγγλικής εταιρίας για την γνωστή επένδυση στο Μερτζίκι, όπου απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες μετά και την προσφυγή κάποιων πολιτών στο ΣτΕ.
Στην συνέντευξη παρέστει και ο επιχειρηματίας κ. Βασ. Λοϊζος με την εκπρόσωπο της εταιρίας στην Σάμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ της ΣΑΜΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Οκτώβριος 1961. Η επίσκεψη του Κων/νου Καραμανλή στη Σάμο



Τον Οκτώβριο του 1961 τη Σάμο επισκέπτεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, λίγες εβδομάδες πριν την εκ νέου εκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας.

Το «Σαμιακό Βήμα», τον Οκτώβριο του 1961 γράφει σχετικά με την άφιξη του Κων/νου Καραμανλή:


«Μία ανθρωποθάλασσα, από το λιμενοβραχίονα έως την πλατεία Πυθαγόρα,ανέμενε από τις 6 το απόγευμα το πλοίο, για να δει, να χαιρετίσει και να επευφημήσει τον αρχηγό της ΕΡΕ, τον υπεράξιο Κυβερνήτη, τον άνθρωπο των έργων, τον κο Κων/νο Καραμανλή.


Περί της 9 εσπερινήν φάνηκε το πλοίο που έφερε εκείνον, που για 6 συναπτά χρόνια κυβέρνησε με αδιατάρακτον τάξη την Ελλάδα. Αμέσως τα πλήθη κινήθηκαν και πλημμύρισαν ολόκληρη την αποβάθρα και την πλατεία του Τελωνείου. Νεανίδες με κάνιστρα πλήρη άνθεων, νέοι με πλακάτ και όλοι οι επιτελείς του κόμματος με επικεφαλής τους υποψηφίους βουλευτές κ. Σπύρου και κ. Κράτσα παρατάχτηκαν εις το κυρίως χώρο της αποβάθρας. Όταν το πλοίο προσέγγισε, αμέσως άρχισαν να ρίχνουν ρουκέτες, ενώ οι ζητωκραυγές του πλήθους δονούσαν τον ορίζοντα.

- Καλώς όρισες αρχηγέ.
- Εσένα θέλουμε, Να μας ζήσεις

Ο κ. Καραμανλής αποβιβάζεται. Το τι έγινε δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί.

Ζητωκραυγές, επευφημίες και χειροκροτήματα. Ο κ. Καραμανλής με βήμα ταχύ και ακολουθούμενος από τις χιλιάδες των σαμίων, μετέβη στα γραφεία της λιμενικής επιτροπής από τον εξώστη του οποίου μίλησε διακοπτούμενος και επευφημούμενος διαρκώς. Ο αρχηγός της ΕΡΕ μεταξύ των άλλων είπε ότι μόνο αυτός αγωνίζεται εναντίον οκτώ αρχηγών, εναντίον οχτώ κομμάτων, άνευ ουδενός προγράμματος. Συνασπίστηκαν οχτώ αρχηγοί, όχι για να κυβερνήσουν την Ελλάδα, αλλά για να επιφέρουν τη σύγχυση και την ακυβερνησία στην Ελλάδα. Δεν είναι ποτέ δυνατόν οχτώ αρχηγοί, τόνισε, με διαφόρους πολιτικές αντιλήψεις, με διάφορα προγράμματα και πολιτικές ιδέες να κυβερνήσουν τη χώρα. Θα επιφέρουν το χάος, την αστάθεια και την ανακοπή του δημιουργικού του έργου, ωφελιμότατου δια πάντα Έλληνα, έργον το οποίο αναγνώρισε η Ελλάδα από της συστάσεως της ως Κράτους.


Μίλησε για τη φιλαγροτική του πολιτική, τις αγροτικές συντάξεις, για τους επαγγελματίες, των οποίων τα πολλαπλά αιτήματα θέλει να επιλύσει. Το τέλος του λόγου του κ. Καραμανλή κάλυψαν ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια, αφού ο αρχηγός της ΕΡΕ μίλησε με διάφορους συμπολίτες μας, κατήλθε των γραφείων της Λιμενικής Επιτροπής και επιβιβάζεται μετά της ακολουθίας του εις τα αναμένοντα αυτοκίνητα, τα οποία αδυνατούν να προχωρήσουν λόγω του πρωτοφανούς συνωστισμού. Τα πλήθη κρατούν στα χέρια τους τα αυτοκίνητα φωνάζοντας, «Εσένα θέλουμε», «Να μας ζήσεις νέε Περικλή». Προς στιγμή οι Σάμιοι δοκίμασαν να σηκώσουν στα χέρια το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κ. Καραμανλής, αλλά αδυνατώντας να το κάνουν λόγω του μεγάλου βάρους, άρπαξαν το βουλευτή κο Σπύρου τον οποίον μετέφεραν μέχρι την αποβάθρα στους ώμους τους.

Μετά από αυτά ο κ. Καραμανλής έδωσε εντολή να αναχωρήσουν. Το πλοίο απέπλευσε γύρω στις 11 το βράδυ».



από την ενότητα ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΟΥ του http://www.armoniaradio.gr

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΟΠΕΚΕΠE- Eκτύπωσης βεβαίωσης 2010 με το ποσό επιδότησης, για φορολογική χρήση.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει τη λειτουργία του νέου διαδικτυακού του τόπου (www.opekepe.gr). Ο νέος τόπος στοχεύει να είναι φιλικός, εύχρηστος και λειτουργικός, όσον αφορά στην αναζήτηση χρήσιμων πληροφοριών σχετικών με τις αρμοδιότητες του Οργανισμού, όσο και στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών που βελτιώνουν την ποιότητα του επιπέδου εξυπηρέτησης του πολίτη από τον Οργανισμό.

Στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης και παροχής νέων διαδικτυακών υπηρεσιών, από  1/4/2011, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θέτει στην υπηρεσία του πολίτη εφαρμογή εκτύπωσης βεβαίωσης με τα ποσά επιδότησης χρονικού διαστήματος 1/1/2010 έως 31/12/2010, για φορολογική χρήση.

Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτούνται ως κλειδιά σύνδεσης ο ΑΦΜ και ο αριθμός ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2009.



ΕΔΩ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
click στην επιλογή ''Διαδικτυακή Εκτύπωση Βεβαιώσεων Εφορίας'' 


ΠΡΟΣΟΧΗ
-Πατήστε ''συνέχεια'' στο μήνυμα ασφάλειας που θα εμφανιστεί για να μεταβείτε στην εφαρμογή
-Για χρήστες MOZILLA, διαβάστε τον οδηγό που θα βρείτε μέσα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν)



Δείτε τη συνέντευξη του Max Kaiser στον Τέρενς Κουϊκ - ΒΙΝΤΕΟ (tsantiri.gr)


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «KONTRA channel», με τον Τέρενς Κουϊκ, εμφανίστηκε ο διάσημος οικονομικός αναλυτής και δημοσιογράφος Max Kaiser. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Max Kaiser ήταν από τους πρώτους που είχαν διαφωνήσει δημοσίως και διεθνώς με το Μνημόνιο και τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πρώτος αυτός, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του στο εξωτερικό, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον ελληνικό λαό -ένα χρόνο πριν- μιλώντας για εθνική προδοσία και ξεπούλημα της Ελλάδας.
Ο Max Kaiser έγινε γνωστός στη χώρα μας μέσω του διαδικτύου, αφού από τα ελληνικά κανάλια είναι κομμένος. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ο Max Kaiser βρήκε τηλεοπτικό ελληνικό βήμα στο «KONTRA channel» και για μια ακόμη φορά τα έχωσε κανονικά! Απολαύστε τον…

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Έκθεση – σοκ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα – Υποφέρει από κρίση αξιών, κομματικοποίηση και υψηλές δαπάνες



Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα η έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Η έκθεση, που προκαλέι έντονο προβληματισμό σε όποιον την διαβάσει επισημαίνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το ελληνικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υποφέρει από κρίση αξιών, καθώς και από παρωχημένες πολιτικές και οργανωτικές δομές.
Στην έκθεση στηλιτεύεται η “κομματικοποίηση” των πανεπιστημίων, η στάση ορισμένων πρυτάνεων σε θέματα ασφαλείας, οι μεγάλες δαπάνες ανά φοιτητή, την ώρα που τα Ιδρύματα διαμαρτύρονται για οικονομική στενότητα, γραφειοκρατία και έλλειψη νέων τεχνολογιών.
Τα Ιδρύματα, δεν γνωρίζουν ποιους εκπαιδεύουν και πόσους, πόσοι αποφοιτούν κανονικά παίρνοντας πτυχίο σε συγκεκριμένο χρόνο και πόσοι παραμένουν φοιτητές. Το σημαντικότερο; 60.000 Έλληνες φοιτητές κάθε χρόνο, εγκαταλείπουν τη χώρα για να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια , εκτός Ελλάδας.
Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά:
Το ελληνικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υποφέρει από κρίση αξιών, καθώς και από παρωχημένες πολιτικές και οργανωτικές δομές. Το τραγικό είναι ότι οι ηγέτες, οι επιστήμονες, οι φοιτητές και τα πολιτικά κόμματα που στοχεύουν στην προώθηση του κοινού καλού έχουν παγιδευθεί σε ένα σύστημα που υπονομεύει τους στόχους που επιδιώκουν, διαφθείρει τα ιδανικά που αναζητούν και εγκαταλείπει τους πολίτες που υπηρετούν.
Μια σειρά πολιτικών αποφάσεων οδήγησαν σε πολιτικές διοίκησης εντός του πανεπιστημίου που δημιούργησαν μια ανισορροπία δύναμης και ελέγχου πάνω σε ακαδημαϊκά θέματα και αποφάσεις. Για παράδειγμα, οι φοιτητές έχουν το 40% των ψήφων στην επιλογή των διοικήσεων των πανεπιστημίων. Αυτή η ανισορροπία στην διοίκηση έχει οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων με πολιτικά κίνητρα, οι οποίες δεν έχουν ωφελήσει την ακαδημαϊκή διαδικασία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιτροπή διαπιστώνει πως ανάμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε χώρες όπως Αυστραλία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, η Ελλάδα παρουσιάζει τις υψηλότερες δαπάνες ανά φοιτητή και την μεγαλύτερη αύξηση στις δαπάνες αυτές μεταξύ 1995 και 2005. Ωστόσο, τα ελληνικά πανεπιστήμια και το διδακτικό προσωπικό τους αισθάνονται οικονομική στενότητα . Δεν έχουν οικονομική αυτονομία ή λογοδοσία, και βρίσκονται στο έλεος μιας γραφειοκρατίας που παρεμποδίζει κάθε προσπάθεια για την παροχή αποτελεσματικότητας και διαφάνειας.

Επίσης σημειώνεται ότι :
Τα ελληνικά πανεπιστήμια στερούνται θεμελιωδών τεχνολογιών πληροφορίας και άλλων εργαλείων αξιολόγησης για την μέτρηση παραμέτρων εισροών – εκροών και την αντικειμενική αξιολόγηση επιδόσεων (ποσοστά ολοκλήρωσης σπουδών, προσφορές θέσεων / αποδοχές, δημοσιευμένο έργο, και διδακτική αποτελεσματικότητα των καθηγητών). Για παράδειγμα, τα πανεπιστήμια δεν έχουν συστήσει μηχανισμούς για την παρακολούθηση ζωτικών στατιστικών: πόσοι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα, πόσοι φοιτητές μετεγγράφονται πόσοι αποφοιτούν σε 5, 6 ή 8 χρόνια, ποιο είναι το κόστος της εκπαίδευσης των σπουδαστών, κλπ.
Χρησιμοποιώντας ανεπαρκείς μεθόδους, τα ελληνικά πανεπιστήμια δηλώνουν το χαμηλότερο ποσοστό αποφοίτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο περίπου το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων φοιτητών αποφοιτά εντός του απαιτούμενου χρόνου. Για παράδειγμα, από τους 600.000 φοιτητές που πιστεύεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μόνο 180.000 περίπου έχουν εγγραφεί για να παραλάβουν τα δωρεάν εγχειρίδια που παρέχονται από το κράτος.
Ανάμεσα σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών που αφήνουν την Ελλάδα για να εγγραφούν σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και των άλλων χωρών.
Κάθε χρόνο, 60.000 Έλληνες φοιτητές φοιτούν σε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Τα ποσοστά ανεργίας των πτυχιούχων, καθώς και οι περίοδοι ανεργίας μετά την αποφοίτηση, είναι απαράδεκτα υψηλά. Οι προοπτικές τους για εύρεση εργασίας υποσκάπτονται από την οικονομική κατάσταση και την μειωμένη ικανότητά τους να ανταγωνιστούν πτυχιούχους άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
Οι πανεπιστημιακοί χώροι δεν είναι ασφαλείς.
Ενώ το Σύνταγμα επιτρέπει στην πανεπιστημιακή ηγεσία να προστατεύει τους πανεπιστημιακούς χώρους από στοιχεία που επιδιώκουν την πολιτική αστάθεια, οι Πρυτάνεις έχουν δείξει απροθυμία να ασκήσουν τα δικαιώματα και να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζονται προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια του διδακτικού και ευρύτερου προσωπικού και των σπουδαστών. Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση του πανεπιστημίου και το διδακτικό προσωπικό δεν έχουν αποδειχθεί καλοί επιμελητές των εγκαταστάσεων που τους εμπιστεύθηκε η κοινωνία.
Η πολιτικοποίηση των πανεπιστημίων – και ειδικότερα η πολιτικοποίηση των φοιτητών – αντιπροσωπεύει μια πέραν της λογικής συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στην ταχεία υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Υπάρχουν πολλοί θύλακες αξιόλογης ερευνητικής δραστηριότητας, αλλά συνολικά η ερευνητική προσπάθεια υστερεί σε σύγκριση με τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης τονίζεται ότι για να οδηγηθεί η Ελλάδα έξω από την κρίση προς ένα μέλλον οικονομικής ευμάρειας, πρέπει το πανεπιστημιακό σύστημά της να αντιμετωπίζεται ως εθνικό κεφάλαιο. Πρέπει να διατηρείται, να ενισχύεται και να προστατεύεται. Ως στοιχεία του εθνικού της πλούτου, η Ελληνική Πολιτεία εμπιστεύεται τα πανεπιστήμιά της στην διοικητική ηγεσία τους και το ερευνητικό διδακτικό προσωπικό ως θεματοφύλακες και διαχειριστές αυτού του εθνικού πλούτου.
Τα πανεπιστήμια μπορούν να γίνουν κινητήρια δύναμη της οικονομίας αν παράγουν ικανό αριθμό καλά καταρτισμένων αποφοίτων. Χωρίς αυτούς, οι χώρες ή τα κράτη δεν μπορούν να αναπτύξουν ένα τοπικό καινοτόμο οικοσύστημα και να υποστηρίξουν μια ακμάζουσα οικονομία.
Το ιδεώδες της πλήρους δημόσιας χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ένα σύστημα εισαγωγής χωρίς περιορισμούς εφαρμόστηκε ευρέως στην Ευρώπη μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Καθώς όμως ο αριθμός των εισακτέων αυξανόταν, χρειαζόταν όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή από το κράτος την στιγμή που οι κρατικές οικονομικές υποχρεώσεις αυξάνονταν και οι πολίτες γίνονταν όλο και λιγότερο πρόθυμοι ή είχαν όλο και μικρότερο ενδιαφέρον να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους. Η σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο τάσεων έχει περιορίσει την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και έχει επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύσταση της επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα βοηθήσει να επανεξεταστεί και να διευκρινιστεί η αποστολή όλων των Ελληνικών πανεπιστημίων.
Το Υπουργείο θα πρέπει να επανακαθορίσει στρατηγικούς στόχους και να προσδιορίσει ένα σύστημα Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ των ιδρυμάτων αυτών που προωθούν την συνεργασία και τον συντονισμό αντί να ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό και τις τριβές. Μάλιστα η επιτροπή θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ τη λογοδοσία, την αξιολόγηση και τη διαφάνεια των Πανεπιστημίων.
Τέλος η επιτροπή μάλιστα προτείνει τη δημιουργία ενός νέου θεσμού : Των κολεγίων ανά περιφέρεια διετούς φοιτήσεως οι απόφοιτοι των οποίων θα έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται :
Το ελληνικό Σύστημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στερείται μίας πολύ σημαντικής συνιστώσας της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: τα διετή περιφερειακά κολέγια.
Αυτά τα Ιδρύματα επαγγελματικού προσανατολισμού διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην εκπαίδευση της κοινωνίας και στην οικονομική ανάπτυξη. Η χρησιμότητα και η σημασία αυτών των κολεγίων βρίσκεται στην ικανότητά τους να: παρέχουν ένα στέρεο υπόβαθρο στους σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν τεχνική εξειδίκευση και να εργαστούν σε επαγγέλματα που δεν απαιτούν εκπαίδευση ανωτάτου επιπέδου.
Παρέχουν εκπαίδευση σε σπουδαστές που, προς το παρόν, μέσω των εθνικών εξετάσεων αξιολόγησης (Πανελλαδικών Εξετάσεων), δεν έχουν πρόσβαση σε ένα ελληνικό δημόσιο ίδρυμα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επιτρέπουν στους μαθητές να λαμβάνουν μια στέρεη εκπαίδευση χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν τις οικογενειακές εστίες τους και να μετακινηθούν σε άλλες κοινότητες, χιλιόμετρα μακριά από την πόλη τους και τις οικογένειές τους.
Επιτρέπουν στους καλύτερους σπουδαστές να μεταπηδούν στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τετραετούς φοίτησης, με σαφώς καθορισμένες προϋποθέσεις και διαδικασίες. Γίνονται κινητήρια δύναμη οικονομικής ανάπτυξης για τις γύρω πόλεις και κοινότητες .
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλη την έκθεση.

Κούφιες θεωρίες περί "μπαμ" στην Ελλάδα


Υπάρχουν δύο τρόποι προσέγγισης μιας κατάστασης, με τη λογική ή με το συναίσθημα. Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι η χρήση πετυχημένων παραλληλισμών και όχι άκυρων συγκρίσεων.  

Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα η λαϊκή οργή είναι σε υψηλά επίπεδα και φράσεις του τύπου "όλα κρέμονται σε μια κλωστή", "θα γίνουμε Ταχρίρ", "θα γίνει ένα μπαμ", "επανάσταση". "εξέγερση", "ο κόσμος θα ξεσπάσει", "θα φύγετε με ελικόπτερο" είναι καθημερινές μα εκφράζουν μόνο μια πολύ βαθιά επιθυμία χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα.
Όπως γράφω παραπάνω οι πετυχημένοι παραλληλισμοί κάνουν και πιο ρεαλιστική την προσέγγιση σε μια κατάσταση. Η σύγκριση λοιπόν του μέσου Έλληνα με τον μέσο Αιγύπτιο, Τυνήσιο κτλ είναι άστοχη. Οι νέοι της Ελλάδας δεν είναι παιδιά αυταρχικών κοινωνιών με αντίστοιχες δυσκολίες, ούτε τους απαγορεύτηκε ποτέ έστω επίσημα η ελευθερία του λόγου τους. Ο νέοι μεγάλωσαν με τρόπο ευνουχιστικό με την οικογένεια πάντα να προσπαθεί με κάθε κόστος για ένα κουτσοβόλεμα. Με δανεικά λεφτά ντύθηκαν με ακριβά ρούχα, αγόρασαν καινούργιο αμάξι, λάδωσαν όπου υπήρχε η ανάλογη ανάγκη και γέλαγαν με τους ηλίθιους πολίτες του εξωτερικού που δεν ήξεραν να ζουν με ζορμπάδικο στυλ και άνεση. Είμαστε μαλθακοί. Βλέποντας τις εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, σίγουρα δε βλέπω εδώ το ίδιο πάθος για αλλαγή και την συσπείρωση που έχουμε ανάγκη για κάτι μεγάλο.

Υπάρχουν πολλοί bloggers, ή διαδικτυακοί Che και V οι οποίοι νομίζουν πως κράζοντας, γκαρίζοντας, βρίζοντας, γιουχάροντας, πετώντας αυγά και δημιουργώντας εντυπώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του λαϊκού θυμού και άρα αυξάνουν την τάση για δράση και αναταραχές. Προσεγγίζοντας τις εκφράσεις αυτές με το συναίσθημα δημιουργείται μια πρόσκαιρη ικανοποίηση και κάθαρση. Με τη λογική όλα αυτά είναι σαν να πετάς χάρτινες μπάλες σε ελέφαντα για να τον κάνεις να χάσει την ισορροπία του. Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε όλοι μαζί την κατάσταση που ζούμε στο ίδιο καλούπι; Να δράσουμε με πράγματα που πονάνε αυτούς που μας καταχράζονται. Ήρεμη σκέψη, προτάσεις ουσίας, ρεαλιστικές ιδέες για το σήμερα, αλλαγή νοοτροπίας, προσπάθεια για αυτομόρφωση και αύξηση της κριτικής μας ικανότητας, σεβασμό στον διπλανό μας, προστασία των ατομικών μας δικαιωμάτων, ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα και όχι παθητικότητα, διεκδίκηση δίκαιης φορολογίας. 

Η ανασφάλεια είναι η χειρότερη κατάσταση για ένα κράτος και η ελληνική περίπτωση έχει αρκετή δόση από αυτή. Η ρευστότητα σε όλους τους τομείς έχει οδηγήσει τους πολίτες στο να βλέπουν το άσπρο μαύρο, κόκκινο, κίτρινο αλλά ίσως και πορτοκαλί και κάθε λογής αρβυλίστικες θεωρίες έχουν πιθανότητα αποδοχής. Η ακατάπαυστη ροή ειδήσεων περί λιτότητας έχουν στρέψει τους πολίτες σε εσωστρεφισμό και πλέον η απάθεια σε όλα δείχνει σαν η μόνη διέξοδος για αυτούς. Η ελπίδα είναι στα τελευταία της μα ακόμα βρίσκει έδαφος σε ευκαιριακούς ρήτορες χωρίς όραμα. Η ελληνική αντιπολίτευση λαϊκίζει και παραπατώντας προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει γοργά. Οι πράσινοι ρίχνουν το φταίξιμο στους μπλε και οι μπλε στους πράσινους, οι κόκκινοι στους πρασινομπλέ και όλοι μαζί δικαιολογούνται για το τεστ τους που έχει βαθμό κάτω από τη βάση με την παιδική δικαιολογία "μα και οι άλλοι χάλια έγραψαν." Είναι παιδιάστικη συμπεριφορά, είναι αστεία συμπεριφορά, μα έχει κολλήσει εκεί η βελόνα για δεκαετίες, σεβαστείτε μας...

Όλα τα παραπάνω, δηλαδή η ελληνική μαλθακότητα, οι ανούσιες αντιδράσεις εκτόνωσης και η απουσία ισχυρής συσπειρωμένης αντιπολίτευσης είναι όλα όσα ισχυροποιούν τον ισχυρισμό ότι θεωρίες περί "μπαμ" στην Ελλάδα δείχνουν μακρινές προς το παρών. Όλοι περιμένουν τον διπλανό τους να κάνει κάτι ως θύμα της πρώτης γραμμής, μα στο τέλος της σειράς είναι ο κανένας. Με τον κανένα λοιπόν να έχει την τύχη στα χέρια σου, η διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο είναι χαμένη υπόθεση. 

Το μεγάλο κρίμα είναι για τους νέους που δεν έχουν κανένα μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Πόσο φως υπάρχει εκεί έξω; Είναι αρκετό για να καλύψει το σκοτάδι;


πηγή: http://dinatomirmigi.blogspot.com

ΒΙΝΤΕΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Η γάτα νίντζα κάνει τη κίνηση “Ανάποδη Τίγρης”



Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Απελευθέρωση των μετατάξεων στο δημόσιο

Απελευθέρωση των μετατάξεων στο δημόσιο



Σε απελευθέρωση των µετατάξεων ακόµη και από δήµους προς άλλες δηµόσιες υπηρεσίες προσανατολίζεται το υπουργείο Εσωτερικών και δεν αποκλείεται η σχετική ρύθµιση να ενταχθεί στο νοµοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που θα τεθεί σύντοµα προς ψήφιση στη Βουλή. 

Το υπουργείο σχεδιάζει πακέτο µέτρων που θα ενισχύουν την κινητικότητα των δηµοσίων υπαλλήλων, µε στόχο τον εξορθολογισµό της κατανοµής του προσωπικού αλλά και τη διασφάλιση της καλύτερης λειτουργίας των δηµοσίων υπηρεσιών. 

Με δεδοµένο και τον περιορισµό των προσλήψεων, µε τις νέες ρυθµίσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση θα δοθεί η δυνατότητα για κάλυψη κενών σε υπηρεσίες του ∆ηµοσίου από το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο καταγράφεται σε αρκετούς φορείς. 

Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών έφερναν ως παράδειγµα µεγάλο νησί, στο οποίο πριν από τον «Καλλικράτη» υπήρχαν δέκα δήµοι ενώ τώρα αποτελεί όλο έναν ενιαίο δήµο. «Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονταν οι δήµαρχοι στην Αθήνα και διεκδικούσαν θέσεις συµβασιούχων για να καλύψουν ανάγκες» σηµειώνουν και προσθέτουν: 

«Φέτος ο δήµαρχος του ενιαίου δήµου ήρθε ζητώντας βοήθεια, καθώς έχει 2.500 υπαλλήλους εκ των οποίων τους 500 δεν ξέρει πού να τους αξιοποιήσει». 

Με τις ρυθµίσεις που προωθούνται, οι υπάλληλοι αυτοί θα µπορούσαν να µεταφερθούν σε άλλη δηµόσια υπηρεσία του νησιού, όπου παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού. Στο συγκεκριµένο νησί ανέφεραν χαρακτηριστικά πως τόσο οι υπηρεσίες του ΙΚΑ όσο και του νοσοκοµείου είναι υποστελεχωµένες. 

Θα προβλεφθούν, ωστόσο, συγκεκριµένες διαδικασίες µε τις οποίες θα διενεργούνται οι µετατάξεις. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ενδέχεται να επιλεγεί το µοντέλο που ακολουθήθηκε και στον «Καλλικράτη», που συνεπάγεται πως σε πρώτο στάδιο οι υπάλληλοι θα κληθούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εθελούσια µετάταξη. 

Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί ο αριθµός των προς µετάταξη εργαζοµένων, θα ακολουθήσουν υποχρεωτικές µετακινήσεις. 

Ανάλογες µετακινήσεις θα µπορεί να γίνουν και µεταξύ δήµων. Οπως επισηµαινόταν, ο νέος ∆ήµος Νίκαιας - Ρέντη, που είναι µάλιστα και υπερχρεωµένος, διαθέτει πληθώρα προσωπικού – πάνω από 700 εργαζοµένους – σε αντίθεση µε τον ∆ήµο Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος εξυπηρετείται από 120 υπαλλήλους. Θα είναι δηλαδή πλέον δυνατόν να υπάρξει ανακατανοµή του προσωπικού των δήµων αυτών. 

οι ΥΠΈΡΧΡΈΩΜΈΝΟΙ ΔΗΜΟΙ. Στην περίπτωση µάλιστα των δήµων, οι οποίοι θα υπαχθούν στο καθεστώς οικονοµικής εξυγίανσης λόγω των υπέρογκων χρεών που τους βαρύνουν, υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Εσωτερικών να καταστεί υποχρεωτική η µετάταξη προσωπικού σε άλλους δήµους ή υπηρεσίες, πάντοτε µε γνώµονα να µην υπάρξει πρόβληµα στην εύρυθµη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Με το νέο θεσµικό πλαίσιο θα ανοίξει ο δρόµος και για αµοιβαίες µετατάξεις δηµοσίων υπαλλήλων. Μέχρι σήµερα το δικαίωµα αυτό είχαν µόνον εργαζόµενοι σε ΚΕΠ και νοσοκοµεία. Τώρα, θα δοθεί γενικευµένα η δυνατότητα σε όλο το ∆ηµόσιο, γεγονός που θα αποτελέσει µεγάλη τοµή στη λειτουργία του. 

Η ρύθµιση αυτή θα διευκολύνει τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα µετακινούνται οικειοθελώς σε άλλον φορέα και σε περιοχή που τους εξυ πηρετεί, ενώ παράλληλα δεν δηµιουργεί προβλήµατα στην υπηρεσία από την οποία προέρχονται µε τη δηµιουργία κενών θέσεων, καθώς θα αντικαθίστανται στο πλαίσιο της αµοιβαίας µετάταξης. 

Ευνοϊκή για οικογένειες στις οποίες και οι δύο σύζυγοι υπηρετούν στο ∆ηµόσιο είναι και η πρόβλεψη να ισχύσει για όλους τους φορείς το καθεστώς συνυπηρέτησης. Στις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών είναι το καθεστώς αυτό να επεκταθεί για όλες τις οικογένειες δηµοσίων υπαλλήλων µε στόχο να συνυπηρετούν στην ίδια πόλη ή τουλάχιστον στον ίδιο νοµό και εφόσον δεν δηµιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήµατα στις υπηρεσίες από τις οποίες θα µετακινηθούν.
ΤΑ ΝΕΑ
πηγή: http://www.madata.gr

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Καλή ανάσταση!

Δημιουργία, αγάπη,  να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και προπάντων ΥΓΕΙΑ για όλους!


Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο Μύθος της Φωτιάς




"Ο Προμηθέας έκλεψε την φωτιά απο τους θεούς και την έδωσε στους Σαμιώτες για να βάζουνε καμίνια το κατακαλόκαιρο" Ανώνυμος 2007 μετά απο φωτιά μεταξύ Κότσικα και Νησί (Αγ. Παρασκευή)


Με την έναρξη άλλης μιας αντιπυρικής περιόδου, βρισκόμαστε ξανά στα ίδια διλλήματα, τους ίδιους φόβους, και πολλοί απο εμάς βλέπουμε παντού ξανά...φαντάσματα εμπρηστών. Η Σάμος είναι το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Ένας ασυνήθιστα εύφορος τόπος. Αν αφήσεις μια γυμνή περιοχή 5 χρόνια αφρόντιστη, η βλάστηση θα έχει καλύψει τα πάντα.  Γεωφυσικά όλο βουνά και δύσβατες πλαγιές, ελάχιστη ανάπτυξη μαζί με την βλάστηση καθιστούν τον τόπο κάθε χρόνο μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει με την παραμικρή σπίθα. 


Τελικά "κάποιοι" έχουν βάλει στο μάτι το νησί και θέλουν να το καταστρέψουν; Ασφαλώς Όχι
Υπάρχουν Τελικά Εμπρηστές; Ασφαλώς και ναί αλλά όχι αυτοί που φανταζόμασταν. 
Ποιό είναι τελικά το πρόβλημα και λαμπαδιάζει η Σάμος συνέχεια; Φαίνεται να ισχύει ότι η μη οριοθέτηση της γης είναι το μεγάλο πρόβλημα σε συνάρτηση με την εγκατάλειψη του τόπου, και την μείωση των καλλιεργειών, καθιστούν ένα..πρωτόγονο τοπίο που λογικό είναι στην παραμικρή σπίθα να κάψει τα πάντα. Πολύ απλά γιατί η βλάστηση έχεισυνέχεια, δεν αποκόπτεται πουθενά...Μερικές φορές ούτε καν από τους δρόμους του νησιού που και το καλοκαίρι παραμένουν γεμάτοι κιτρινισμένες πευκοβελόνες...Έτοιμο προσάναμμα δηλαδή.
Από την άλλη η κουτοπονηριά, οι εξαγγελίες...που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, για αντιπυρικές ζώνες κτλ. δίνουν την χαριστική βολή. Η ιστορία των πυρκαγιών στο νησί συγκλίνει σε πολύ λίγες αιτίες πρόκλησης. Βασικό αίτιο η αμέλεια, θα συμπλήρωνα και η βλακεία. Τα περσινά παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά. Ενώ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μίλαγε ακόμα και για πράκτορες της ΜΙΤ, η αλήθεια ήταν ότι οι φωτιές προκλήθηκαν από μεθυσμένους βοσκούς που ήθελαν να κάψουν το δάσος για να βοσκάνε τα πρόβατα πιο κοντά στο μαντρί τους, και 80χρονοι μελισσοκόμοι που πήγαν στον Κέρκη μέσα στο πευκοδάσος με 9,5 Μποφόρ και 39 ⁰C να καπνίσουν τα μελίσσια τους. Απολογισμός 25.000 στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών στάχτη, εκκένωση του Κάμπου Μαραθοκάμπου. 

Δεν είναι τυχαίο οτι έχει μαλλιάσει η γλώσσα των υπευθύνων τα τελευταία χρόνια (Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική) για μεγάλη προσοχή στις εργασίες στα χωράφια. Εκεί φαίνεται να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η πυκνή βλάστηση και άτομα (συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας) που για να απαλλαγούν απο πυκνή βλάστηση την κόβουν και την καίνε. Αυτό το σκηνικό το έχουμε δει όλοι να συμβαίνει όλες τις εποχές του χρόνου ... Ηλικιωμένος άνδρας να λαμπαδιάζει ενα λοφάκι απο πράσινο-κίτρινο υλικό, ξαφνικά να αλλάζει ο αέρας τοπικά και να ξεφεύγει η φλόγα...Δέκα λεπτά μετά ο ίδιος μέσα σε Datsun  να φωνάζει φωτιά! "και είναι και κοντά στο κτήμα..."

Ισως αν αναγνωριστούν τα πραγματικά αίτια ενός γεγονότος, να μπορούν εφαρμοστούν και τα κατάλληλα μέτρα. Απο την στιγμή που η εγκατάλειψη της γης έχει δώσει την θέση της σε ένα φυσικό περιβάλλον με άγρια βλάστηση απεριποίητη σε δύσβατες περιοχές χωρίς δρόμους, το μόνο που μπορεί να γίνει, έλλειψη κονδυλίων και γενικότερου σχεδιασμού, είναι η επιτήρηση και καταγραφή των αιτιών υψηλού κινδύνου για την πρόκληση πυρκαγιάς. Το σώμα της αγροφυλακής που επανασυστάθηκε απο την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 μπορεί να παίξει έναν θετικό ρόλο. Το σώμα αυτή τη στιγμή που στεγάζεται στο κτήριο της περιφέρειας είναι ουσιαστικά παροπλισμένο σε καθήκοντα γραφείου... Η αγροφυλακή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ώστε οι υπάλληλοι της να χωρίσουν το νησί σε ζώνες ευθύνης, και να κάνουν καταγραφή των κτημάτων, των ιδιοκτητών, των εργασιών και πότε τελούνται. Θα μπορούσε να γίνει μια πλήρης απεικόνιση της γεωργικής δραστηριότητας με τους απαραίτητους ελέγχους και τις απαραίτητες συστάσεις..κατ 'ιδίαν με τον κάθε ιδιοκτήτη. Οχι ραδιοφωνικές εκκλήσεις που άπτονται της ευαισθησίας του καθενός που κακά τα ψέματα μπορεί και να μην υπάρχει...Ο Δήμος Σάμου μπορεί και θα πρέπει να ζητήσει από το σώμα αγροφυλακής να αναλάβει αυτήν την ευθύνη ως πάγια αρμοδιότητα. 

Ένα τέτοιο μέτρο δεν θα λύσει το πρόβλημα οριστικά αλλά ίσως το περιορίσει σε μεγάλο βαθμό. Η Ενημέρωση, η καταγραφή των εργασιών σε περιοχές και ηλικιακές ομάδες υψηλού κινδύνου, σε συνδυασμό με τα ετοιμοπόλεμα αεροπλάνα και τον μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών πυροσβεστών στην Ελλάδα, ίσως μας κάνει να μην ξανακλάψουμε ομαδικά για το κακό που βρήκε το καταπράσινο νησί της Σάμου. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει οτι όποτε η Σάμος καίγεται χάνει και οικονομικά πάρα πολύ. Η Σάμος πουλάει φύση βασικά στον τουρίστα. Έτσι με τις απανωτές φωτιές απαξιώνεται κατά πολύ και το τουριστικό προϊόν που έχουν κουτσουρέψει έτσι και αλλιώς άλλοι παράγοντες (όπως το χωροταξικό) αλλά με τον πληθυσμό της Σάμου κατά 75% ακόμα να ζεί απο τον τουρισμό. Στο μέλλον όταν μας το επιτρέπουν τα οικονομικά και η πολιτική κατάσταση ίσως καταφέρουμε πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό με αντιπυρικές ζώνες, οριοθετήσεις και επιτέλους και υπογείωση των καλωδίων του ρεύματος που φαίνεται να είναι και αυτά ένοχα για πολλές δασικές πυρκαγιές.

Νέα επένδυση στη Σάμο;


Νέα επένδυση στη Σάμο;

Μέσα σε όλες αυτές τις άσχημες ειδήσεις που ακούμε καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης, ακούμε καμιά φορά και κάτι ευχάριστο!
Τις τελευταίες ημέρες μας έρχονται συνεχώς πληροφορίες πως ετοιμάζεται να γίνει άλλη μιαπολύ καλή επένδηση στο νησί μας και συγκεκριμένα στη περιοχή της Βλαμαρής!
Εκεί όπως ακούμε κάποιοι Γερμανοί επενδυτές έχουν έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες οικοπέδων, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα "Γερμανικό" οικολογικό χωριό!
Οι πληροφορίες λένε πως οι επενδυτές έχουν καταστρώσει ένα πλάνο δημιουργίας ενός μικρού οικισμού, αποτελούμενο από 150 περίπου μεζονέτες, οικολογικού τύπου, με ταυτόχρονη δημιουργία μέσα σε αυτό, χώρων αναψυχής, όπως παιδικές χαρές, αναψυκτήρια, καταστήματα, εκκλησία κ.α.
Επίσης οι πληροφορίες λένε πως οι ειδικοί Γερμανοί επιστήμονες έχουν καταρτίσει μελέτη σκοπιμότητας όπως και μελέτες ενεργειακές, διαχείρισης υδάτων και απορριμμάτων, κάνοντας μια οικολογικά και οικονομικά αυτόνομη κοινότητα!

Σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας, σε ορίζοντα δωδεκαετίας το οικολογικό χωριό θα φιλοξενεί 400 περίπου άτομα που θα απασχολούνται εντός της κοινότητας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τη βιολογική καλλιέργεια και τον οικοτουρισμό.
Το χωριό σχεδιάζεται να ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό, δεν θα είναι αποκομμένο, αλλά θα συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και θα προωθεί τοπικά προϊόντα.
Ευχόμαστε αυτή η εξέλιξη να είναι θετική για την περιοχή της Βλαμαρής και σίγουρα δίνει μια άλλη αξία στην περιοχή με ευνοούμενους τους ιδιοκτήτες πρώτα οικοπέδων, τον ίδιο τον οικισμό της Βλαμαρήςκαι φυσικά όλο το νησί, αφού μια τέτοια εξέλιξη βοηθά στην ανάπτυξή του!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αστέρια που έσβησαν στα ξενοδοχεία...


Ξενοδοχεία που σε μια στιγμή μετατράπηκαν σε σημείο αναφοράς. Δωμάτια που έγιναν καταραμένα. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε ξενοδοχείο.

Sid Vicious
O Sid Vicius αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα της πανκ μουσικής, περισσότερο όμως λόγω της συγκυρίας, του τρόπου ζωής και του χαρακτήρα του, παρά λόγω της ικανότητάς του ως μουσικού.
Το πραγματικό του όνομα ήταν John Simon Richie. Πέθανε στις 2 Φεβρουαρίου 1979 στο ξενοδοχείο Chelsea Hotel στην Νέα Υόρκη.


Michael Hutchence .
Τραγουδιστής των INXS. Κρεμάστηκε χρησιμοποιώντας τη ζώνη του στο δωμάτιο 524 του Ritz-Carlton Hotel Σίδνεϊ στις 22 Νοέμβρη του 1997.
Η αυτοψία έδειξε ότι στο αίμα του υπήρχαν μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος, κοκαΐνης και Prozac. Είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία με τους INXS τις δεκαετίες '80 και '90, με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Need You Tonight", "New Sensation", "Never Tear Us Apart"


δείτε και άλλες προσωπικότητες...


Αρχειοθήκη ιστολογίου