Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Νοσοκομείο μελετάει τη μετά θάνατον ζωή


Το Πανεπιστημειακό Νοσοκομείο Croydon του Λονδίνου αποτελεί ένα από τα 25 ιατρικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο που συμμετέχει στις έρευνες για το τι συμβαίνει μετά το θάνατο των ανθρώπων και στη μελέτη της μετά θάνατο ζωής.
Ο Russell Metcalfe-Smith, υπεύθυνος του τομέα της επαναφοράς των αισθήσεων των ασθενών του νοσοκομείου, είναι ο επικεφαλής των ερευνών αυτών, οι οποίες πραγματοποιούνται από το 2008.
Ο 34χρονος γιατρός έχει καταφέρει πολλές φορές να φέρει «πίσω στη ζωή» ασθενείς που έπαθαν κάποιο καρδιακό επεισόδιο και κινδύνευαν να πεθάνουν άμεσα.
Ο ίδιος μίλησε με τους ανθρώπους που επανέφερε στη ζωή και τους ζήτησε να του αναφέρουν αν είδαν ή αισθάνθηκαν κάτι όταν ήταν «κλινικά» νεκροί.
Πάνω από τα κρεββάτια των δωματίων του νοσοκομείου υπάρχουν ράφια στα οποία έχουν τοποθετηθεί  εικόνες και φωτογραφίες. Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, αν κάποιος ασθενής έχει εξωσωματική εμπειρία τότε θα είναι σε θέση αργότερα να μπορεί να περιγράψει τις εικόνες αυτές.
Ο Russell Metcalfe-Smith είπε: «Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται βλέπουν τον εαυτό τους πάνω από το σώμα τους και περιγράφουν μετά την εμεπιρία τους. Αρκετοί ασθενείς μας έχουν παραδεχθεί ότι έχουν βιώσει κάτι τέτοιο, ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν έχει καταφέρει να δει και να περιγράψει αργότερα τις εικόνες που έχουμε βάλει πάνω από τα κρεββάτια τους».
«Μερικοί περιγράφουν ανθρώπους να τους περιτριγυρίζουν ενώ άλλοι περιγράφουν τι ρούχα φοράνε. Ένας ασθενής είχε αναφέρει ότι βρισκόταν σε ένα δωμάτιο αλλά δε μπορούσε να διαφύγει από το παράθυρο του δωματίου, ώσπου τελικά επανήλθε πίσω στο σώμα του».
Ο Δρ Sam Parnia από τις Η.Π.Α., που εργάζεται πάνω στην έρευνα αυτή και αναλύει τα δεδομένα από περισσότερους από 1000 ασθενείς, είπε: «Η επαναφορά των αισθήσεων των ασθενών ουσιαστικά είναι μία νέα επιστήμη, που «υφίσταται» και μελετάται τα τελευταία 50 χρόνια. Πριν, οι άνθρωποι απλά πεθαίναν».
«Έχουμε ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο: 10-20% των ασθενών που επανέρχονται στη ζωή αναφέρουν εικόνες και εμπειρίες από το διάστημα που θεωρούνταν ‘κλινικά’ νεκροί».
Ο Δρ Parnia πρόσθεσε τέλος: «Το σημαντικό για μένα, σύμφωνα με τις έρευνές μου, είναι ότι το ανθρώπινο μυαλό και η συνείδηση του ανθρώπου ι συνεχίζουν να λειτουργούν κατά τα πρώτα στάδια του θανάτου».



Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου