Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Νέα επένδυση στη Σάμο;


Νέα επένδυση στη Σάμο;

Μέσα σε όλες αυτές τις άσχημες ειδήσεις που ακούμε καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης, ακούμε καμιά φορά και κάτι ευχάριστο!
Τις τελευταίες ημέρες μας έρχονται συνεχώς πληροφορίες πως ετοιμάζεται να γίνει άλλη μιαπολύ καλή επένδηση στο νησί μας και συγκεκριμένα στη περιοχή της Βλαμαρής!
Εκεί όπως ακούμε κάποιοι Γερμανοί επενδυτές έχουν έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες οικοπέδων, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα "Γερμανικό" οικολογικό χωριό!
Οι πληροφορίες λένε πως οι επενδυτές έχουν καταστρώσει ένα πλάνο δημιουργίας ενός μικρού οικισμού, αποτελούμενο από 150 περίπου μεζονέτες, οικολογικού τύπου, με ταυτόχρονη δημιουργία μέσα σε αυτό, χώρων αναψυχής, όπως παιδικές χαρές, αναψυκτήρια, καταστήματα, εκκλησία κ.α.
Επίσης οι πληροφορίες λένε πως οι ειδικοί Γερμανοί επιστήμονες έχουν καταρτίσει μελέτη σκοπιμότητας όπως και μελέτες ενεργειακές, διαχείρισης υδάτων και απορριμμάτων, κάνοντας μια οικολογικά και οικονομικά αυτόνομη κοινότητα!

Σύμφωνα με τη μελέτη σκοπιμότητας, σε ορίζοντα δωδεκαετίας το οικολογικό χωριό θα φιλοξενεί 400 περίπου άτομα που θα απασχολούνται εντός της κοινότητας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τη βιολογική καλλιέργεια και τον οικοτουρισμό.
Το χωριό σχεδιάζεται να ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό, δεν θα είναι αποκομμένο, αλλά θα συνεργάζεται με τοπικούς φορείς και θα προωθεί τοπικά προϊόντα.
Ευχόμαστε αυτή η εξέλιξη να είναι θετική για την περιοχή της Βλαμαρής και σίγουρα δίνει μια άλλη αξία στην περιοχή με ευνοούμενους τους ιδιοκτήτες πρώτα οικοπέδων, τον ίδιο τον οικισμό της Βλαμαρήςκαι φυσικά όλο το νησί, αφού μια τέτοια εξέλιξη βοηθά στην ανάπτυξή του!

Love to hear what you think!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου